1 °C

Д-р Кичеков: "Важно е да се сложи край на спекулациите"

Д-р Димитър Кичеков

След като стана ясно решението на д-р Димитър Кичеков да напусне МБАЛ Първомай и Медицински център 1, в града се появиха множество противоречиви мнения и коментари. Заради многобройните въпроси, се наложи в лична среща  да уточним причините и за това решение. За д-р Кичеков е важно да се сложи край на излишните спекулации по темата. Той е убеден, че желанието му да напусне болницата в града по никакъв начин не е свързано с конфликт с ръководството, колеги или пациенти. Както ще прочетете долу, той е воден единствено от амбицията си да развие практика в областта на лапароскопските, т.е. безкръвните операции – модерен метод за лечение на редица области в медицината:
„Зад решението ми стоят множество мотиви, които обаче нямат нищо общо с условията на работа, които болницата предлага, или с влошени отношения с мениджърския екип и с колегите от АГО отделение. Получих предложение за професионално развитие на по-високо ниво, което за мен е голямо предизвикателство. На този етап от кариерата ми – вече имам натрупани 17 години лекарски стаж, дойде момент за промяна. Клиника Торакс в Пловдив ми дава възможност за развитие в една по-тясна и специфична област от гинеколкогията – лапароскопските операции. В последните години се включих в няколко обучения по темата и натрупах ценен опит в тази интересна за мен материя. Убеден съм, че бъдещето на медицината е именно в този тип безкръвни интервенции.
Също така искам да уточня, че нямам намерение изцяло да прекъсна практиката си в Първомай – всеки понеделник и четвъртък следобед ще бъда разположение на пациентите си в Медицински център „Асклеп“. За мен е важно да не прекъсва връзката си с града, който ме прие като млад и неопитен лекар и ми даде поле да се развия и специализирам в избраната от мен област на медицината. Именно такава възможност имам и сега в клиника Торакс и ако се откажа, за мен самия това би било равностойно на отказ да науча и да мога повече. Най-важното за лекарската професия, която практикувам с любов от години, е любопитството от новото и желанието да бъдеш все по-полезен на хората.
Разбирам хората в града, които интерпретират едновременното напускане на опитни лекари от болницата в града като лош мениджмънт. Твърдо отстоявам позицията си обаче, че това е едно просто съвпадение, което не бива да се свързва с недоволство към управата на МБАЛ. Оставам с най-добри впечатления от работата на ръководството и на колегите ми, които дават много от себе си, за да върви болницата на малкия ни град напред. От друга страна обаче, като жители на Първомай трябва да се гордеем с нашите специалисти, и то не само в областта на медицината, които развиват практиката си извън града. Тяхно абсолютно право е сами да очертаят професионалния си път и така да дадат своя принос в областта, която са избрали.“

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
16 яну 2021
Последни новини