21 °C

Д-р Кичеков: "Важно е да се сложи край на спекулациите"

Д-р Димитър Кичеков

След като стана ясно решението на д-р Димитър Кичеков да напусне МБАЛ Първомай и Медицински център 1, в града се появиха множество противоречиви мнения и коментари. Заради многобройните въпроси, се наложи в лична среща  да уточним причините и за това решение. За д-р Кичеков е важно да се сложи край на излишните спекулации по темата. Той е убеден, че желанието му да напусне болницата в града по никакъв начин не е свързано с конфликт с ръководството, колеги или пациенти. Както ще прочетете долу, той е воден единствено от амбицията си да развие практика в областта на лапароскопските, т.е. безкръвните операции – модерен метод за лечение на редица области в медицината:
„Зад решението ми стоят множество мотиви, които обаче нямат нищо общо с условията на работа, които болницата предлага, или с влошени отношения с мениджърския екип и с колегите от АГО отделение. Получих предложение за професионално развитие на по-високо ниво, което за мен е голямо предизвикателство. На този етап от кариерата ми – вече имам натрупани 17 години лекарски стаж, дойде момент за промяна. Клиника Торакс в Пловдив ми дава възможност за развитие в една по-тясна и специфична област от гинеколкогията – лапароскопските операции. В последните години се включих в няколко обучения по темата и натрупах ценен опит в тази интересна за мен материя. Убеден съм, че бъдещето на медицината е именно в този тип безкръвни интервенции.
Също така искам да уточня, че нямам намерение изцяло да прекъсна практиката си в Първомай – всеки понеделник и четвъртък следобед ще бъда разположение на пациентите си в Медицински център „Асклеп“. За мен е важно да не прекъсва връзката си с града, който ме прие като млад и неопитен лекар и ми даде поле да се развия и специализирам в избраната от мен област на медицината. Именно такава възможност имам и сега в клиника Торакс и ако се откажа, за мен самия това би било равностойно на отказ да науча и да мога повече. Най-важното за лекарската професия, която практикувам с любов от години, е любопитството от новото и желанието да бъдеш все по-полезен на хората.
Разбирам хората в града, които интерпретират едновременното напускане на опитни лекари от болницата в града като лош мениджмънт. Твърдо отстоявам позицията си обаче, че това е едно просто съвпадение, което не бива да се свързва с недоволство към управата на МБАЛ. Оставам с най-добри впечатления от работата на ръководството и на колегите ми, които дават много от себе си, за да върви болницата на малкия ни град напред. От друга страна обаче, като жители на Първомай трябва да се гордеем с нашите специалисти, и то не само в областта на медицината, които развиват практиката си извън града. Тяхно абсолютно право е сами да очертаят професионалния си път и така да дадат своя принос в областта, която са избрали.“

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини