6 °C

Д-р Кичеков: "Важно е да се сложи край на спекулациите"

Д-р Димитър Кичеков

След като стана ясно решението на д-р Димитър Кичеков да напусне МБАЛ Първомай и Медицински център 1, в града се появиха множество противоречиви мнения и коментари. Заради многобройните въпроси, се наложи в лична среща  да уточним причините и за това решение. За д-р Кичеков е важно да се сложи край на излишните спекулации по темата. Той е убеден, че желанието му да напусне болницата в града по никакъв начин не е свързано с конфликт с ръководството, колеги или пациенти. Както ще прочетете долу, той е воден единствено от амбицията си да развие практика в областта на лапароскопските, т.е. безкръвните операции – модерен метод за лечение на редица области в медицината:
„Зад решението ми стоят множество мотиви, които обаче нямат нищо общо с условията на работа, които болницата предлага, или с влошени отношения с мениджърския екип и с колегите от АГО отделение. Получих предложение за професионално развитие на по-високо ниво, което за мен е голямо предизвикателство. На този етап от кариерата ми – вече имам натрупани 17 години лекарски стаж, дойде момент за промяна. Клиника Торакс в Пловдив ми дава възможност за развитие в една по-тясна и специфична област от гинеколкогията – лапароскопските операции. В последните години се включих в няколко обучения по темата и натрупах ценен опит в тази интересна за мен материя. Убеден съм, че бъдещето на медицината е именно в този тип безкръвни интервенции.
Също така искам да уточня, че нямам намерение изцяло да прекъсна практиката си в Първомай – всеки понеделник и четвъртък следобед ще бъда разположение на пациентите си в Медицински център „Асклеп“. За мен е важно да не прекъсва връзката си с града, който ме прие като млад и неопитен лекар и ми даде поле да се развия и специализирам в избраната от мен област на медицината. Именно такава възможност имам и сега в клиника Торакс и ако се откажа, за мен самия това би било равностойно на отказ да науча и да мога повече. Най-важното за лекарската професия, която практикувам с любов от години, е любопитството от новото и желанието да бъдеш все по-полезен на хората.
Разбирам хората в града, които интерпретират едновременното напускане на опитни лекари от болницата в града като лош мениджмънт. Твърдо отстоявам позицията си обаче, че това е едно просто съвпадение, което не бива да се свързва с недоволство към управата на МБАЛ. Оставам с най-добри впечатления от работата на ръководството и на колегите ми, които дават много от себе си, за да върви болницата на малкия ни град напред. От друга страна обаче, като жители на Първомай трябва да се гордеем с нашите специалисти, и то не само в областта на медицината, които развиват практиката си извън града. Тяхно абсолютно право е сами да очертаят професионалния си път и така да дадат своя принос в областта, която са избрали.“

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
07 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
07 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
07 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
07 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
07 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
07 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
07 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
07 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
07 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
07 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
07 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
07 апр 2020
Последни новини