4 °C

Ицо Кирев "мина" с колело от "Марко Поло" до Бохня

От европейското първенство по приложно колоездене се завърна Христо Кирев. Той беше  единствен представител на южна България на форума в полския град Бохня. Според треньора на националния отбор ВячеславТрендафилов, се е представил отлично, но в състезанието няма индивидуално класиране. Отборно българчетата са на 5-то място между повече от 20 отбора. В драматичен сблъсък за шампионската титла срещу Чехия, в отбора се е получил срив и са изостанали от другите. За тяхното представяне вече писа списание „Авто-мото свят“. Христо Кирев е обучен и е имал възможност да се състезава по приложно колоездене, благодарение на финансирания от ЦОИДУЕМ проект „Марко Поло“, реализиран в ОУ“Св.св. Кирил и Методий“ - Първомай.

Ице, как стигна до националния отбор по приложно колоездене?

Ние тренираме още от 3-4 клас, но тогава нямаше пари за да ни заведат на състезание. Но после като станах в 5 клас, започнахме да работим по проект „Марко Поло“. Господин Павлов ни подготви и ни заведе на няколко състезания. Тренирахме много усилено под негово ръководство. Имах призови класирания на републиканските в Челопеч и Благоевград. Там са ме забелязали и ме поканиха на лагер за подготовка.  Един ден тате дойде и ми каза, че са се обадили да ме поканят. Аз изобщо не очаквах и бях много изненадан.

Какво включваше подготовката ви?

Ние правилата за безопасност на движението и тук ги учихме, но там преговаряхме.  Вече знам целия правилник и ако имах годините можех да сана шофьор. Карахме колела. Правихме фигурите. Аз и в къщи съм си направил улей и люлка. Вместо конуси нареждам бутилки за вода. И сам  се подготвям .

А кой ти помогна най- много?

Много хора ми помогнаха.  Без господин Павлов изобщо нямаше да знам за този спорт и нямаше да се състезавам. Той ме запали.  Но и госпожа Павлова ми помогна и фелдшерката леля Марияна и вкъщи всички ме подкрепят, особено баба. А в Бохня отидох с помощта на треньора ни г-н Трендафилов.

Хареса ли ти там? Запознахте ли се със състезателите от другите отбори?

Да, много хубаво беше. Градът е много чист, има много фонтани. Водиха ни на екскурзия в Краков. Беше много весело. В нашия хотел бяха настанени финландци, датчани, литовци и много други. Най-добре се разбирахме с руснаците и австрийците.

На какъв език говорихте?

На английски. Някои не го знаят много добре. Руснаците го знаят, но говорят малко объркано. Но се запознахме с много деца и разменихме много подаръци. Чехите ми подариха един медал. Него съм го наредил до другите си награди.

Имаш витрина с награди?

Да, но там не са само наградите от колоезденето. Имам медал и от футбол, но вече не тренирам сериозно.

Полша с какво е по- различна от България?

Сградите са различни. Там където бяхме имаше много артисти по улиците, много паркове. Много ми хареса велоалеята им. Покрай река Вълтава има много дълга велоалея, маркирана, с двупосочно движение. Асфалта е много хубав. И е осветена цяла нощ. Там много хора се движат с велосипеди.

Теди Кирякова

Отборът
Трасето
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини