29 °C

Ицо Кирев "мина" с колело от "Марко Поло" до Бохня

От европейското първенство по приложно колоездене се завърна Христо Кирев. Той беше  единствен представител на южна България на форума в полския град Бохня. Според треньора на националния отбор ВячеславТрендафилов, се е представил отлично, но в състезанието няма индивидуално класиране. Отборно българчетата са на 5-то място между повече от 20 отбора. В драматичен сблъсък за шампионската титла срещу Чехия, в отбора се е получил срив и са изостанали от другите. За тяхното представяне вече писа списание „Авто-мото свят“. Христо Кирев е обучен и е имал възможност да се състезава по приложно колоездене, благодарение на финансирания от ЦОИДУЕМ проект „Марко Поло“, реализиран в ОУ“Св.св. Кирил и Методий“ - Първомай.

Ице, как стигна до националния отбор по приложно колоездене?

Ние тренираме още от 3-4 клас, но тогава нямаше пари за да ни заведат на състезание. Но после като станах в 5 клас, започнахме да работим по проект „Марко Поло“. Господин Павлов ни подготви и ни заведе на няколко състезания. Тренирахме много усилено под негово ръководство. Имах призови класирания на републиканските в Челопеч и Благоевград. Там са ме забелязали и ме поканиха на лагер за подготовка.  Един ден тате дойде и ми каза, че са се обадили да ме поканят. Аз изобщо не очаквах и бях много изненадан.

Какво включваше подготовката ви?

Ние правилата за безопасност на движението и тук ги учихме, но там преговаряхме.  Вече знам целия правилник и ако имах годините можех да сана шофьор. Карахме колела. Правихме фигурите. Аз и в къщи съм си направил улей и люлка. Вместо конуси нареждам бутилки за вода. И сам  се подготвям .

А кой ти помогна най- много?

Много хора ми помогнаха.  Без господин Павлов изобщо нямаше да знам за този спорт и нямаше да се състезавам. Той ме запали.  Но и госпожа Павлова ми помогна и фелдшерката леля Марияна и вкъщи всички ме подкрепят, особено баба. А в Бохня отидох с помощта на треньора ни г-н Трендафилов.

Хареса ли ти там? Запознахте ли се със състезателите от другите отбори?

Да, много хубаво беше. Градът е много чист, има много фонтани. Водиха ни на екскурзия в Краков. Беше много весело. В нашия хотел бяха настанени финландци, датчани, литовци и много други. Най-добре се разбирахме с руснаците и австрийците.

На какъв език говорихте?

На английски. Някои не го знаят много добре. Руснаците го знаят, но говорят малко объркано. Но се запознахме с много деца и разменихме много подаръци. Чехите ми подариха един медал. Него съм го наредил до другите си награди.

Имаш витрина с награди?

Да, но там не са само наградите от колоезденето. Имам медал и от футбол, но вече не тренирам сериозно.

Полша с какво е по- различна от България?

Сградите са различни. Там където бяхме имаше много артисти по улиците, много паркове. Много ми хареса велоалеята им. Покрай река Вълтава има много дълга велоалея, маркирана, с двупосочно движение. Асфалта е много хубав. И е осветена цяла нощ. Там много хора се движат с велосипеди.

Теди Кирякова

Отборът
Трасето
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате енергията да направите всичко, което пожелаете сега. Това си личи от далече, но не пренебрегвайте желанията на близките си. Бъдете по-толерантни към тях, дори и да се двоумите, опитайте. Ще подобрите отношенията си, щом точно и ясно изразявате мислите и намеренията си.
04 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Творческите ви сили са в подем. Имате интересни идеи, които не трябва да оставяте без по-нататъшно развитие. В личен план около вас назряват вълнуващи събития, които ще се отразят благоприятно на атмосферата в семейството ви. Оградени сте с вниманието на хората, които обичате и това ви прави бодри и енергични.
04 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате основания да бъдете доволни от себе си. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно за да не ви изнервят излишно. По-често ще се радвате на добри поводи, благодарение на старанието си. Тази тенденция ще се задълбочи, правейки делата ви перспективни.
04 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще постигнете изпълнението на свое желание, стига то да е в полза на вас самите. В последно време пилеете много сили и средства в угода на другите, като забравяте за собствените си нужди. Постоянството ви в една връзка ще обърне нещата във ваша полза. Идеите ви ще се популяризират, защото са добри и имат отношение към добруването на повече хора.
04 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В отлична форма сте и успявате да се справите в необходимите срокове. Ваш близък ще ви изненада със свое решение, но по-добре ще е да обмислите реакцията си, за да не го засегнете. В личен план сте късметлии. Оказва се, че притесненията ви са били напълно неоснователни.
04 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Увереността в собствените ви действия може да ви изиграе лоша шега днес. Не се дистанцирайте от околните, с нищо не ги превъзхождате, освен с високото си самочувствие. Във ваша полза е да се приземите по-скоро. Семейството ви очаква повече внимание, предвид предстоящо семейно мероприятие.
04 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Семейна хармония сред приятна атмосфера ще цари в дома ви днес. Настроени сте добронамерено към всички и това до голяма степен ще запази семейния уют. Ще прекарате приятно, ако поканите приятели на обяд или вечеря и ги изненадате със свой специалитет.
04 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви плодотворен период в личен план. Без трудности ще реализирате стремежите си и денят ще изобилства от радостни поводи. Професионалните ви ангажименти ви отнемат много време и може би умората ще ви досажда.
04 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемайки се с неотложните си задачи, ще си осигурите време и за дома. Подготовката за предстоящо пътуване е в ход, но някои вече пътуват. За други от вас денят се свързва с нова интимна връзка или делово съдружие. Разумно изразходвайте енергията си, не се претоварвайте с нищо.
04 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не създавайте излишно напрежение с притесненията си, част от които ще се окажат по-маловажни, отколкото ги мислите. Истина е, че многото задължения ви уморяват и това се отразява на психическото ви и физическо здраве. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си.
04 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Особено важно за вас е да се осланяте на разума си, а не на чувствата. Ако успеете да овладеете емоциите си, само ще спечелите. Пречки от различен характер ще ви стимулират да потърсите и други възможности за реализация. Добре ще е да помислите за промяна на хранителния си режим и да наблегнете на повече движение.
04 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Избягвайте натоварващите съзнанието дейности, а се заемете с нещо приятно и релаксиращо. Любимият човек ще ви обгражда с внимание и обич. Споделете деня си с него и се наслаждавайте на онова, което имате. Духовното ви израстване е очевидно и заслугата за това е изцяло ваша. Давайте повече и не мислете, че нямате. Ще имате.
04 юли 2020
Последни новини