6 °C

Ицо Кирев "мина" с колело от "Марко Поло" до Бохня

От европейското първенство по приложно колоездене се завърна Христо Кирев. Той беше  единствен представител на южна България на форума в полския град Бохня. Според треньора на националния отбор ВячеславТрендафилов, се е представил отлично, но в състезанието няма индивидуално класиране. Отборно българчетата са на 5-то място между повече от 20 отбора. В драматичен сблъсък за шампионската титла срещу Чехия, в отбора се е получил срив и са изостанали от другите. За тяхното представяне вече писа списание „Авто-мото свят“. Христо Кирев е обучен и е имал възможност да се състезава по приложно колоездене, благодарение на финансирания от ЦОИДУЕМ проект „Марко Поло“, реализиран в ОУ“Св.св. Кирил и Методий“ - Първомай.

Ице, как стигна до националния отбор по приложно колоездене?

Ние тренираме още от 3-4 клас, но тогава нямаше пари за да ни заведат на състезание. Но после като станах в 5 клас, започнахме да работим по проект „Марко Поло“. Господин Павлов ни подготви и ни заведе на няколко състезания. Тренирахме много усилено под негово ръководство. Имах призови класирания на републиканските в Челопеч и Благоевград. Там са ме забелязали и ме поканиха на лагер за подготовка.  Един ден тате дойде и ми каза, че са се обадили да ме поканят. Аз изобщо не очаквах и бях много изненадан.

Какво включваше подготовката ви?

Ние правилата за безопасност на движението и тук ги учихме, но там преговаряхме.  Вече знам целия правилник и ако имах годините можех да сана шофьор. Карахме колела. Правихме фигурите. Аз и в къщи съм си направил улей и люлка. Вместо конуси нареждам бутилки за вода. И сам  се подготвям .

А кой ти помогна най- много?

Много хора ми помогнаха.  Без господин Павлов изобщо нямаше да знам за този спорт и нямаше да се състезавам. Той ме запали.  Но и госпожа Павлова ми помогна и фелдшерката леля Марияна и вкъщи всички ме подкрепят, особено баба. А в Бохня отидох с помощта на треньора ни г-н Трендафилов.

Хареса ли ти там? Запознахте ли се със състезателите от другите отбори?

Да, много хубаво беше. Градът е много чист, има много фонтани. Водиха ни на екскурзия в Краков. Беше много весело. В нашия хотел бяха настанени финландци, датчани, литовци и много други. Най-добре се разбирахме с руснаците и австрийците.

На какъв език говорихте?

На английски. Някои не го знаят много добре. Руснаците го знаят, но говорят малко объркано. Но се запознахме с много деца и разменихме много подаръци. Чехите ми подариха един медал. Него съм го наредил до другите си награди.

Имаш витрина с награди?

Да, но там не са само наградите от колоезденето. Имам медал и от футбол, но вече не тренирам сериозно.

Полша с какво е по- различна от България?

Сградите са различни. Там където бяхме имаше много артисти по улиците, много паркове. Много ми хареса велоалеята им. Покрай река Вълтава има много дълга велоалея, маркирана, с двупосочно движение. Асфалта е много хубав. И е осветена цяла нощ. Там много хора се движат с велосипеди.

Теди Кирякова

Отборът
Трасето
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
04 апр 2020
Последни новини