Отмениха европейското по лека атлетика

Европейското първенство по лека атлетика на открито в Париж, което трябваше да се проведе в периода 25-30 август, бе отменено заради пандемията от Covid-19. Решението бе взето миналата снощи след извънредна среща на местния организационен комитет и Френската атлетическа федерация.

По-рано през деня се проведоха и разговори с ръководството на Европейската атлетика, на които бяха обсъдени всички възможни варианти за провеждането на турнира по програма, но в крайна сметка организаторите решиха да отменят надпреварата, заради продължаващата пандемия и рисковете, свързани с провеждането на подобно събитие, както и заради продължаваща забрана за провеждане на масови събития във Франция.

"С огромно съжаление съобщаваме, че Европейското първенство в Париж 2020 бе отменено. Надявахме се в тези трудни времена да предложим на европейските атлети едно голямо събитие в края на лятото, което те да очакват. За съжаление, днес организаторите ни съобщиха, че спират организацията на първенството и то се отменя.

Колкото и да съжаляваме за тази новина, е важно да повторим, че в тези безпрецедентни времена най-важното е здравето на всички атлети, фенове, съдии и други участници. Винаги ще правим това, което е най-добре за членовете на нашето атлетическо семейство и обществеността", коментира временният президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов, който е и президент на Българската федерация по лека атлетика, цитиран от БНР.

Съветът на Европейската атлетика ще обсъди подробно това решение на следващата си видеоконферентна среща на 7-8 май.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини