11 °C

Шофьорите не познават Наредбата за контрол и безопасност на движението

За периода март –септември 2012 г са съставени 24 фиша за преминаване на МПС през пешеходните зони пред читалището, Общинска администрация и по тротоарните настилки  на алеи, паркове и площади.Тези и други данни са представени в доклада на Началника на общинско мероприятие „ Контрол по спазване на общинските наредби“ – Грозьо Грозев.  От отчета му се вижда, че това е и най-честото нарушение -  чл. 16, ал 3 от Наредбата за чистотата и обществения ред на територията на общината.

Според г-н Грозев шофьорите не познават добре Наредбата за контрол и безопасност на движението и за това се налага често да бъдат предупреждавани, а в последствие и санкционирани. Допустимо е влизането на превозни средства по цитираните места само ако зареждат магазин, за кратко и по определена алея. Необходимо според него е да се въведе период от деня, в който автомобилите да могат да минават по алеята.  Такава идея има от много време, но тя не е обсъждана и не е гласувана. При престой повече от 30 минути, водачите се глобяват.

Друго често срещано нарушение е паркирането на автомобили над 2,5 т върху тротоарите  и паркирането на леки автомобили, които затруднява движението на пешеходци. Шофьорите често спират на забранени места (напр. ул."Орфей") когато съвсем наблизо има обозначен паркинг и обикновено се извиняват, че имат да свършат нещо набързо.

Общо по Наредбата за контрол и безопасност на движението за последните 6 месеца са извършени 142 проверки и са съставени 93 акта.

Далеч по – малко са проверките и съставените актове за нарушения по другите наредби – за сметта, за отглеждане на кучета, за преместваемите  обекти и т.н.

Около 50% от наложените глоби и актове и са платени.

С информацията за дейността на „Контрол по спазване на общинските разпоредби“ ще бъдат  запознати общинските съветници на следващата си сесия. Официалното решение е  тя да се състои на 26 септември 2012 г от 17.30 в Пленарна зала на общината.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
26 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
26 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
26 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
26 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
26 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
26 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
26 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
26 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
26 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
26 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
26 окт 2020
Последни новини