8 °C

Шофьорите не познават Наредбата за контрол и безопасност на движението

За периода март –септември 2012 г са съставени 24 фиша за преминаване на МПС през пешеходните зони пред читалището, Общинска администрация и по тротоарните настилки  на алеи, паркове и площади.Тези и други данни са представени в доклада на Началника на общинско мероприятие „ Контрол по спазване на общинските наредби“ – Грозьо Грозев.  От отчета му се вижда, че това е и най-честото нарушение -  чл. 16, ал 3 от Наредбата за чистотата и обществения ред на територията на общината.

Според г-н Грозев шофьорите не познават добре Наредбата за контрол и безопасност на движението и за това се налага често да бъдат предупреждавани, а в последствие и санкционирани. Допустимо е влизането на превозни средства по цитираните места само ако зареждат магазин, за кратко и по определена алея. Необходимо според него е да се въведе период от деня, в който автомобилите да могат да минават по алеята.  Такава идея има от много време, но тя не е обсъждана и не е гласувана. При престой повече от 30 минути, водачите се глобяват.

Друго често срещано нарушение е паркирането на автомобили над 2,5 т върху тротоарите  и паркирането на леки автомобили, които затруднява движението на пешеходци. Шофьорите често спират на забранени места (напр. ул."Орфей") когато съвсем наблизо има обозначен паркинг и обикновено се извиняват, че имат да свършат нещо набързо.

Общо по Наредбата за контрол и безопасност на движението за последните 6 месеца са извършени 142 проверки и са съставени 93 акта.

Далеч по – малко са проверките и съставените актове за нарушения по другите наредби – за сметта, за отглеждане на кучета, за преместваемите  обекти и т.н.

Около 50% от наложените глоби и актове и са платени.

С информацията за дейността на „Контрол по спазване на общинските разпоредби“ ще бъдат  запознати общинските съветници на следващата си сесия. Официалното решение е  тя да се състои на 26 септември 2012 г от 17.30 в Пленарна зала на общината.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
04 апр 2020
Последни новини