33 °C

Шофьорите не познават Наредбата за контрол и безопасност на движението

За периода март –септември 2012 г са съставени 24 фиша за преминаване на МПС през пешеходните зони пред читалището, Общинска администрация и по тротоарните настилки  на алеи, паркове и площади.Тези и други данни са представени в доклада на Началника на общинско мероприятие „ Контрол по спазване на общинските наредби“ – Грозьо Грозев.  От отчета му се вижда, че това е и най-честото нарушение -  чл. 16, ал 3 от Наредбата за чистотата и обществения ред на територията на общината.

Според г-н Грозев шофьорите не познават добре Наредбата за контрол и безопасност на движението и за това се налага често да бъдат предупреждавани, а в последствие и санкционирани. Допустимо е влизането на превозни средства по цитираните места само ако зареждат магазин, за кратко и по определена алея. Необходимо според него е да се въведе период от деня, в който автомобилите да могат да минават по алеята.  Такава идея има от много време, но тя не е обсъждана и не е гласувана. При престой повече от 30 минути, водачите се глобяват.

Друго често срещано нарушение е паркирането на автомобили над 2,5 т върху тротоарите  и паркирането на леки автомобили, които затруднява движението на пешеходци. Шофьорите често спират на забранени места (напр. ул."Орфей") когато съвсем наблизо има обозначен паркинг и обикновено се извиняват, че имат да свършат нещо набързо.

Общо по Наредбата за контрол и безопасност на движението за последните 6 месеца са извършени 142 проверки и са съставени 93 акта.

Далеч по – малко са проверките и съставените актове за нарушения по другите наредби – за сметта, за отглеждане на кучета, за преместваемите  обекти и т.н.

Около 50% от наложените глоби и актове и са платени.

С информацията за дейността на „Контрол по спазване на общинските разпоредби“ ще бъдат  запознати общинските съветници на следващата си сесия. Официалното решение е  тя да се състои на 26 септември 2012 г от 17.30 в Пленарна зала на общината.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
05 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
05 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
05 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
05 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
05 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
05 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
05 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
05 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
05 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
05 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
05 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
05 авг 2020
Последни новини