Три медала взеха лекоатлетите ни. Двама първомайци пробягаха Съединение – Пловдив

На старта - с оранжевата фанела - Митко Митев, зад него е Бойчо Стайков

Един златен и два бронзови медали спечелиха първомайски лекоатлети на организираните по случай Деня на Съединението кросове. Ветеранът инж. Митко Митев завърши първи в своята възрастова група, оставяйки далеч след себе си втория Тахир Кенали от Турция.  Миналата година той ме победи – сподели Митев, но аз се амбицирах, много тренирах и тази година реших, че крос, посветен на Съединението трябва да бъде спечелен от българин.  Над 2500км е изминал ветеранът по време на подготовката си за този пробег. Освен много труд и сили, това му е коствало и много ограничение, спазване на строг режим и лишаване от семейни празници. Щастлив е, че Комисията по спорта, младежта и трудовата заетост, с председател Илия Ганчев и по предложение на Николай Митков са му гласували 150 лв, с които той ще вземе участие в още две прояви от календара на Федерацията по лека атлетика.  Поради преместването на кроса Димитровград – Хасково на 7 септември, се е отказал да участва там, но следващото голямо предизвикателство е Мемориал „Митето“ в гр. Койнаре. На 22 септември ще е и кросът от веригата „Аквафреш“. Ветеранът Митев е участвал над 20 пъти в пробега „Съединение – Пловдив“, като е започнал още през 1974г. Тази година в неговата възрастова група  - над 60 години, са стартирали около 20 състезатели. На старта е имало много камери, различни телевизии са взимали интервюта от участниците, но първомайци в този момент са  се разгрявали. Митев, уверен в победата си,  е предупредил някои от операторите, че трябва да го чакат на финала – там да го снимат, но дали заради липса на време или защото не са му повярвали,но  на финала е нямало журналисти. 

Между 154-мата стигнали до финала лекоатлети, е и още един първомаец -  Бойчо Стайков, завършил на 21 място. Той се е състезавал наред с всички активни в момента бегачи на възраст между 20 и 45 години. Това негово участие е първо и се надява да подобри класирането си в бъдеще.

В крос „Практикер“ на 4000м бронз е спечелил  Румен Зидаров. Трети при юношите в бягането на 500м „Триумф“ е Николай Радев, а шести – Димитър Царев. Двете момчета тренират под ръководството на Митко Митев. Следващата им цел е още по-добро класиране на състезанията от веригата „Аквафреш“ на 22 септември.  

Теди Кирякова

И Габриела Наплатанова не е повярвала на ветерана, че ще бъде първи
Румен Зидаров - абониран за третото място
Спортменски поздрав между Тахир и победилия го Митко
Бойчо Стайков, инж. Митко Митев, Николай Радев и Димитър Царев
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини