5 °C

Доброволци оставиха съоръжения, информационни табла и цветен кът в парка на Първомай

Съоръжения, които да зарадват първомайци, оставиха в парка доброволците от първия по рода си Демонстрационен доброволчески лагер „Участвай в приключението, остави следа“.  Събитието бе организирано от СОНИК СТАРТ оод, под патронажа на кмета на общината  г-н Ангел Папазов. Церемонията по откриването започна с емоционално приветствие от доброволката Татяна Георгиева от името на всички  участници.  Последваха обръщения от страна на официалните гости: Таня Георгиева – представител на БЧК Пловдив, Мария Кьосева – секретар МКБППМН гр. Първомай. След това Ангел Чакъров управител на СОНИК СТАРТ  и Ангел Папазов запалиха лагерния огън и официално дадоха старт на доброволческия лагер, а белите гълъби, пуснати специално за откриването,  символизираха  доброто, съпътстващо цялата инициатива.

  Поздравления и приветствени писма бяха получени от Христо Григоров – президент на БЧК София, Таня Налбантова – директор на Дирекция "Социално подпомагане" - Първомай.

По време на същинската работа доброволците бяха разделени по групи, всяка от които се зае с изпълнението на предварително установените задачи – създадоха се информационни табла, отразяващи специфичната флора и фауна за региона, паркови съоръжения за стимулиране моториката на деца и възрастни с увреждания, обособено беше парково пространство с ландшафтна композиция, изобразяваща символа на Доброволческата програма. Друга група се грижеше за изхранването на участниците в лагера, а доброволци от младежкия БЧК демонстрираха първа долекарска помощ. В рамките на два доброволчески дни всички над 50 участници  от 10 населени места на страната живяха на палатки в градския парк, използваха хигиенни съоръжения, специално създадени за лагера; подготвяха храна и напитки при предизвикателствата на лагерните условия на открито.

Всички младежи бяха напълно отдадени на своето начинание. С усмивка ще запомнят успешните и неуспешни опити по опъването на палтките, смеха и закачките край скарата и положителни емоции вечерта около огъня. С това си участие доброволците категорично заявиха своята гражданска позиция и демонстрираха различната алтернатива за свободното време на младите хора, заразявайки всеки минувач. А истинско удовлетворение за участниците бяха малките първомайски деца, които веднага започнаха да експлоатират интензивно новите съоръжения .

На финала организатори и доброволци се разделиха с надеждата за превръщането на Доброволческия лагер в традиция, чрез която да се провокира местната общност и да се демонстрира активно мисията да правиш добро и да бъдеш добър!

Поуките остават за организаторите и за всички онези, които погледнаха скептично на това начинание. Младежите преживяха приключение и повечето от тях са готови да го поветорят.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
26 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
26 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
26 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
26 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
26 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
26 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
26 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
26 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
26 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
26 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
26 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
26 фев 2021
Последни новини