Иван Панайотов на поправка по български. Масларова: В Хасково - калинка до калинка. Преглед на печата

Иван Панайотов – на поправка по български и литература, чело на първа страница в „Новинар юг”. Заглавието е закачка с шефа на инспектората по образование Иван Панайотов, чийто съименник вчера се яви на поправка на матурата. 133 от Хасково трябваше да пишат за дядо Йоцо, но 25 не се явили.

Американките: С „Хасково” сме шампиони, заглавие над главата на вестника. Става дума за отвъдокеанското попълнение на отбора по баскетбол. Темата е водеща на спортната страница.

2200 първолаци ще влязат в класните стаи на 17 септември, преброява изданието. Броят им се запазва в сравнение с предишните години, уточнява за вестника Иван Панайотов (шефът, не матурантът).

Арестуваха Зико с дрога за 4 млн. лв., акцент от 3-та. Отново става дума за съименник – този път на известния бразилски футболист. Наркомуле на име Зико е в ареста, след като на Капитан Андреево спипаха 32.741 кг. хероин в колата му.

Водна кула на век и половина става кафене, водещото заглавие на 4-та. Идеята за нов живот на димитровградската атракция възникнала на заседание по проекта АТРИУМ в италианския град Форли. Ако това се случи, водната кула ще се превърне в част от международна туристическа дестинация.

Маджаровският Стоунхендж – без туристи, заглавие на голям материал на 6 страница. Става дума за кромлеха край край Долни Главанак, който бе превърнат в туристически обект по европейска програма. Инфоцентърът обаче отваря само след заявка от туристи, а такива са рядкост.

Деси се омъжи за индиец, впечатли „Ню Йорк таймс”, темата на 7-ма. Историята на димитровградчанката Десислава Михайлова и Зохеб Саит е публикувана на страниците на влиятелния вестник в милионен тираж.

Поетът с фабрика Митко Динев – „Баш каунь 2012”, акцент от 12 страница. Популярният сатирик ще получи отличието си на 7 септември в театъра.

Заловиха хероин за 4 млн. лв., анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е водеща на 3-та, става дума за пресечен трафик на наркотици на Капитан Андреево миналия ден.

Увеличават се здравно неосигурените българи, челно заглавие на 1-ва. Еднократна помощ за бременност са отпуснали на 76 жени през юли социалните служби в Хасково. Стряскащото е, че едва 6 от тях са с редовни здравни осигуровки, докато 70-те са неосигурени.

Лекари от Свиленград ще преглеждат ивайловградчани, чело на 2-ра. Медицинският център там бе закрит с решение на ОбС, но лекари от Свиленград ще идват всяка сряда.

Масларова проверява за „калинки” в областта, друго заглавие от 2-ра. Според бившата социална министърка в хасковско се извършва чистка сред държавните чиновници и се назначават „калинки”. Тя се зарича да направи пълна проверка на местните структури на държавните институции от началото на управлението на ГЕРБ.

Пламна гората между Любеново и Родопи, пише още в броя. За вчерашния пореден пожар в хасковско.

И в наши дни риболовът все още ухае на храна, заглавие на рибарската 4-та страница на Щерю Щерев.

Глухите камъни привличат туристи въпреки безхаберието на държавата, заглавие на 5-та. За разкопките край Малко Градище и находките от това лято.

Димитровград изхвърли Хасково за купата, акцент от спортната страница. Резултатът от срещата на стадион „Миньор” за купата на България е 2:1.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини