Свиленград на лов за пациенти в ивайловградско

На среща между общинарите от Ивайловград и шефът на МБАЛ-Свиленград д-р Ермов, беше решено за изнесените приемни

Специалисти в различни области от болницата в Свиленград ще преглеждат хората от ивайловграска община.

Алтернативната форма на медицинско обслужване на пациентите от южната община се наложи след като с решение на общински съвет на Ивайловград местния медицински център беше закрит. До ликвидирането му се стигна заради недостатъчно качествените медицински услуги предлагани в него и високата издръжка на центъра в размер на 166 625 лв. за миналата година.

След договорката между ръководството на МБАЛ-Свиленград и кмета на Ивайловград Диана Овчарова, вече е решено, че от идната сряда започват изнесените приемни на свиленградските медици. Те ще лекуват хората срещу направление. Приемите им ща са всяка сряда от 10 ч.„ Няма да върнем дори и здравно неосигурените“, каза шефът на Многопрофилната болница в Свиленград д-р Димитър Ермов. Подчинените му ще приемат ивайловградчани на третия етаж в сградата на местната клиника.

За приемите вече са подготвени 7 кабинета. Специалистите, които ще идват ежеседмично са педиатър, гиниколог и специалист по заболявания на дихателните пътища. Ще има кардиологичен кабинет, хирургичен кабинет, неврологичен кабинет и кабинет за образна диагностика. В края на май, следващата година, ивайловградчани ще могат да се възползват и от услугите на ендокринолог.

Още на 5 септември, когато ще бъде първото посещение на свиленградските лекари, диабетиците ще могат да се подложат на електромиография. В края на есента в Ивайловград свиленградските лекари ще направят и безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата, а след нова година и -профилактика за рак на шийката на матката.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини