100 военни щурмуват пожара до Любеново, викат тежка артилерия

Военните атакуваха пожара този следобед

Близо 100 военни от хасковският гарнизон са хвърлени на щурм срещу пожара край хасковското село Любеново. Пожарът е стигнал на 2 км от селото и макар засега непосредствена опасност за населеното място да няма, вятърът превръща всякакви прогнози в предпоследни. Заради това е поискана помощ от армията. 50 бойци от кенанското поделение 52 740 са хвърлени със специализирана техника в епицентъра на огъня. От 3 часа с пламъците се сражават и приблизително толкова бойци от коренското поделение. Гасаческият им екип е подпомогнат от собствена пожарна, която се присъедини към налични 8 коли на хасковската противопожарна служба.

Областният управител Ирена Узунова е поискала и получила тежка верижна машина от ТЕЦ Марица изток 3, край Гълъбово. „Тежката артилерия е предназначена за отваряне на просеки в гората. Няколко десетки служители на държавното лесничейство също гасят със собствена техника.

Към момента са засегнати 600 декара широколистна гора. Гасенето е затруднено от силно пресечения терен и променлив вятър.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини