Палатков лагер ще приюти градският парк

Доброволчески палатков лагер за над 60 младежи  организира „СОНИК СТАРТ“ ООД под патронажа на кмета на общината Ангел Папазов. Събитието е съвместно мероприятие на Центровете за обществена подкрепа от Първомай, Ихтиман, Карлово и Центъра за настаняване от семеен тип – Калофер.  На 31 август и 1 септември в парка на Първомай настоящи и бъдещи доброволци ще разпънат палатки и заедно с инструктори ще  обособят различни работилници. Община Първомай осигурява охрана, електричество и еко тоалетни. Участниците в лагера трябва да оставят следа от своето доброволчество - създаване на информационни табла за гостите на Първомай, отразяващи специфичната флора и фауна на региона; създаване на паркови съоръжения за стимулиране моториката на деца и възрастни с физически увреждания; обособяване на парково пространство с ландшафтна композиция – символ на Доброволческата програма.

Целта на нестандартния лагер е да се демонстрират алтернативи на младите хора като се представи идеята за доброволчество и да се популяризира доброволстването като движеща сила в работата на социалните организации; да се създадат условия за ползотворни контакти между специалисти и доброволци. Наред с това и младежите, които ще се включат ще могат да усъвършенстват лични умения,ще срещнат нови приятели, ще могат да изградят позиция за участие в изграждането на гражданското общество.

Гражданите няма да могат да влизат в лагера, но ще имат възможност да наблюдават извършваните дейности и изграждането на съоръженията.

Екипът на организаторите залага на доброволстването като основна движеща сила в своята работа: „Според нас доброволстването е изключително специална дейност, то е приключение, то е призвание. Знаем, че ни чака работа, а не лукс, но това е предизвикателство, което с радост приемаме. Знаем също така, че ни чакат контакти с много различни хора, които ще ни обогатят. По този начин искаме да докажем, че доброто всъщност започва от всеки един от нас, просто трябва да го споделим и да направим света си по-красив!”.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини