Гери и Иван се радват на внимание заради върнатото портмоне

Гергана Коева и Иван Караславов – младежите, които намериха и предадоха портмоне в полицията, се радват на вниманието и одобрението на много познати и непознати в Първомай. Е, има и коментари, че няма нищо особено в постъпката им, но в полицията подчертаха, че това е извънредно събитие. Освен това ние сме сигурни, че подобна постъпка трябва да бъде забелязвана от обществото. Бихме се радвали ако по-често имаме повод да пишем за такива неща.

Гери и Иван разказаха, че са  попаднали на загубената вещ на главната улица, пред павилион за бърза закуска. Огледали се за някой разсеян. Потърсили документ, но веднага след това си казали, че правилното решение е  да предадат намереното в полицията . Тийнейджърите са категорични, че за секунда не са се колебали – неискали да оставят някой да се възползва от личните данни, които е можело да са вътре.  Когато се срещнахме, те още не знаеха, че притежателката на портмонето е открита и то й е предадено. Доволни са, че са свършили нещо полезно.

Иван казва, че никога не е губил пари, но Гери има горчив опит. Освен, че лично го е изпитала, тя разказва как дядо й останал без пенсия по невнимание и никой не върнал изгубеното. Според тях всеки трябва да постъпи така. Те не са по- различни от връстниците си.Обичат разходките, компютрите и музиаката.  Наслаждават се на ваканционните дни, а най- много им харесва когато имат възможност да отидат до Пловдив на кино.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини