Евро 2012: Германия се изправя срещу Гърция

Германия се изправя срещу Гърция в четвъртфинален сблъсък на Евро 2012.

Бундестимът се класира на 1-во място в своята група с пълен актив от 9 точки, след като записа победи във всичките си 3 мача - 1:0 Португалия, 2:1 Холандия и 2:1 Дания.

Гърция пък бе отписана от всички специалисти в началото на шампионата, но отново изненада всички. Елините се пребориха за 2-рото място в своята група, като спечелиха 4 точки след равенство 1:1 срещу домакина Полша, загуба с 1:2 от Чехия и шокираща победа с 1:0 срещу смятаният за фаворит тим на Русия, с което изхвърлиха "сборная" от Евро 2012.

За този сблъсък ветеранът на Гърция Гиоргиос Карагунис няма да може да вземе участие поради наказание и неговото отсъствие определено ще бъде голяма липса за тима, тъй като той е един от креативните играчи в отбора на "елините".

Мачът между двете държави ще се играе няколко дни след парламентарните избори в Гърция. Страната е във финансовата криза и сурови мерки за икономии, наложени именно от Германия и други кредитори на еврозоната.

Ето няколко интересни факти преди двубоя:

- Германия няма загуба от Гърция в 8 изиграни мача между двата отбора. Седем от срещите им са били в официални двубои.

- Късният гол на Германия срещу Дания от груповата фаза на Евро 2012 донесе 14-а поредна победа на Бундестима в официални мачове. Преди две години германците загубиха от Испания на полуфиналите на Мондиал 2010. От Евро 2008 насам Германия има 26 победи в официални мачове, 2 равенства и 2 загуби.

- Нападателят Мирослав Клозе беше водещ голмайстор на Германия в квалификации за Евро 2012 с 9 попадения. До момента Клозе няма нито един гол на шампионата в Полша и Украйна, защото влиза в игра като резерва.

- Победа с 1:0 над Русия е 8 пореден двубой на "елините", в който те вкарват само един гол. В осем от последните си 12 мача гърците неизменно вкарват попадения във вратата на противника.

- Гърция е загубила само 2 от последните си 24 двубоя от 2010-а година насам.

- Нападателят на Германия Марио Гомес води в голмайсторската листа с 3 попадения до сега, колкото имат и Алан Дзагоев и Марио Манджукич от вече отпадналите от Евро 2012 отбори на Русия и Хърватия.

futbolnaprognoza.com

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини