Германия разгроми Гърция с 4:2

Германия отстрани отбора на Гърция с 4:2 във втория четвъртфинал на Евро 2012 и вече чака своя съперник на полуфинала, който ще бъде Италия или Англия. Маншафтът контролираше мача през цялото време и не остави никакъв шанс на играчите от Елада да направят поредната изненада на този шампионат.

Начало на головия спектакъл даде Филип Лам в 38-та минута с топовен изстрел от дистанция. Десет минути след началото на второто полувреме Самарас изравни за Гърция. Германците обаче продължиха със своя натиск към противниковата врата и пет минути по-късно Кедира намери топката от въздуха и неостави никакъв шанс на гръцкия вратар да отрази неговия удар. В 68-та минута, завърналият се като титуляр в отбора на Германия, Мирослав Клозе увеличи резултата след като засече топката с глава след изпълнение на корнер. Германците не спряха със своите атаки и в 73-та минута заменилият Мюлер като титуляр Марко Ройс подобно на Сами Кедира засече топката и вкара четвъртия гол за Германия. Две минути преди края на редовното време Салпингидис направи така загубата на Гърция да не изглежда толкова срамна и оформи крайния резултат на головото шоу във втория четвъртфинал, Германия 4:2 Гърция.

През първото полувреме очаквано Германия играеше повече с топката и имаше повече положения за гол. Пропуски направиха Мирослав Клозе и Андре Шурле, които бяха титуляри този мач и заместиха съответно Марио Гомес и Лукас Подолски. Още в третата минута след разбъркване в наказателното поле на Гърция, Шурле оплете топката в мрежата на Сифакис, но голът беше отменен заради засада. Гърците играеха прибрано в своята половина, като се опитваха да не дават възможност на немските футболисти да навлизат опасно в наказателното поле. В 25-та минута извеждащо подаване към Салпингидис в предни позиции хвана германската защита неподготвена, но Нойер излезе напред и изби сигурно. Германия продължи с натиска към гръцката врата и след още няколко опасни положения се стигна до гола на капитана Филип Лам в 38-та минута.

През второто полувреме натискът на Германия продължи, като гръцкият отбор правеше опити да играе по-офанзивно.В 50-та минута опасна контраатака на Самарас завърши с опит за двойно подаване със Салпингидис, но той неуспя да върне паса. Пет минути по-късно отново след контраатака този път на Салпингидис отдясно, нападателят на Гърция центрира и Самарас отбеляза във вратата на Мануел Нойер. Така десет минути след началото на второто полувреме резултатът стана 1:1. След получения гол Германия продължи с постоянните си атаки към вратата на Сифакис. Пет минути след като получиха изравнителен гол, Сами Кедира засече топката от воле и разстреля стража на Елада. В 68-та минута Мирослав Клозе засече с глава и резултатът стана 3:1, но германците не пощадиха Гърция и в 73-та минута Марко Ройс вкара четвъртият гол за Маншафта. В 88-та минута Салпингидис отбеляза втори гол за Гърция, но време за надежда нямаше и така гръцките ни съседи приключиха участието си на Евро 2012.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини