"Ла Фурия" заколи "Петлите"

Испания победи Франция с 2:0 и ще се срещне с отбора на Португалия в първия полуфинал на Евро 2012. В 19-та минута Чаби Алонсо отбеляза първия гол за испанците след центриране на Джорди Алба отляво. Алонсо засече топката с глава и неостави никакъв шанс на вратаря Лорис да отрази удара му. Една минута преди края на мача бе отсъдена дузпа за Испания след нарушение срещу Педро в наказателното поле. С изпълнението на наказателния удар се нагърби голмайсторът Алонсо, като по този начин реализира второто си попадение в мача.

В началото на второто полувреме Франция започна по-често да поглежда към вратата на Касияс. Тези действия на „петлите” обаче отвориха пространство за Испания, която не спря да напада и да притеснява френските защитници. Лоран Блан пусна в средата на второто полувреме, като смяна Самир Насри и Жереми Менес. Те трябваше да съживят френското нападение и да помогнат за отбелязване на гол, но до такъв не се стигна.

В края на мача умората си каза своето и френски футболисти трудно успяваха да се противопоставят на добре смазаната машина за пасове на Испания. Макар Дел Боске да пусна в игра Фернандо Торес, „Ла Фурия” доигра мача в по-прибрана формация, като притискаше съперника си още в централната част на терена. Така се стигна до 89-та минута, когато Педро навлезе опасно в наказателното поле и беше спрян с цената на нарушение. Съдията отсъди дузпа за Испания и Алонсо оформи крайното 2:0.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини