Франция потопи Украйна

Буреносната вечер на стадион „Донбас Арена” потопи Украйна и намали драстично шансовете им за класиране напред.

Домакините разчитаха много на поне точка от мача с Франция, но "петлите" бяха безкомпромисни и удариха Шевченко и компания с 2:0.

Силен дъжд и гръмотевици прекъснаха мача след само пет минути. Реферът на мача Бьорн Куейперс прибра играчите в съблекалните, тъй като над Донецк се разрази много сериозна буря. Все пак дъждът спря и мачът започна в 20:00 часа българско време.

"Петлите" успяха да пречупят домакините едва през втората част. Головете за победата на французите вкараха Жереми Менес и Йоан Кабай между 53-ата и 56-ата минута.

Първата част бе равностойна, като и двата тима се отбраняваха добре и се стигна едва до няколко добри ситуации за гол пред двете врати. Бензема и Дебюши имаха добри шансове през първите минути на срещата. В 19-а минута фрапираща грешка на Тимошчук създаде възможност за гол пред Менес, но Пятов отрази великолепно удара. Украйна отвърна със страховит шут на Шевченко, но Лорис се намеси добре и разочарова Шева.

След края на двубоя Франция излезе на първо място в групата с четири точки. На второ място е Украйна с три. На третата позиция е Англия с една точка, а последен е Швеция без актив. Последните два отбора са с мач по-малко. Те играят помежду си от 22:00 часа.

За Украйна класирането минава през победа над Англия в последния мач от групата.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини