Изненадващ е броят на желаещите да чистят България

Отношението към боклука е въпрос на съзнание

Изненадана от интереса към кампанията „Да изчистим България за един ден“ е Румяна Янева – човекът, който отговаря за организацията й в общината. Тя приканва всички желаещи да се включат, да й се обадят колкото е възможно по- рано на телефон 64468. Само така тя ще може да осигури чували и ръкавици за ентусиастите. Освен това е много важно да се уточни и мястото, където ще бъдат складирани боклуците, за да знае откъде да мине техниката, която ще ги извозва. Освен обявените междублокови пространства и канала, вече се организират групи, желаещи да почистват пътя към река Мечка. Две деца Ана Янева и Захари Младенов активно се интересуват от организацията и са готови да поведат свои връстници, за да направят Първомай по- красиво място. Румяна Янева ще разпредели всички желаещи на подходящи места в зависимост от броя на доброволците.

В редакцията постъпиха запитвания от учители, желаещи да организират класовете си. Те също трябва да се обадят на телефон 64468, за да получат материали и да бъдат разпределени. Подходящи места за чистене са пътя към Градина, около стадиона и река Марица. Янева ще очаква доброволци от 8.30 до 9 часа пред сградата на общината, а след това ще бъде в движение по обектите.

На 12 май ще излязат да чистят най-вече хората, които знаят къде да си изхвърлят боклуците. Въпрос на съзнание е да направиш мястото си за живеене по-чисто. Надеждите на доброволците са когато другите видят, че е по- красиво когато е чисто, всички да се стремят към това да няма боклуци.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини