10 °C

6 първомайски училища ще получат съфинансиране за ученически шкафчета

6 училища от община Първомай са между одобрените и ще получат финансиране от Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Осигуряване на ученически шкафчета”.

По реда на класирането това са НУ „Христо Ботев“ - Първомай, ОУ „Любен Каравелов“ - с. Бяла река, ОУ „Петър Берон“ - село Буково, ОУ „Христо Ботев“ - село Градина, СУ „Златаров“ - Първомай и ОУ „Георги Караславов“ - кв. Дебър.

Целта на проектите е държавни и общински училища да получат съфинансиране от Министерството на образованието и науката за закупуване на шкафчета, в които учениците да съхраняват учебници, учебни комплекти, учебни помагала и други материали, необходими за осъществяване на образователния процес, както и екипи за физическо възпитание и лични вещи. Очакваният резултат е олекотяване на ученическата раница.

Класирането на държавните и общинските училища се извършва от експерти от дирекция „Учебници и училищна документация“, като основният показател е най-ниска сума искана от училището, за съфинансиране от МОН на един брой шкафче.

Одобрените училища по националната програма трябва да закупят посочения брой ученически шкафчета в срок до 15.09.2018 година.

Теодора Кирякова
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Parvomai.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 23.03.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини