Златаровци се завърнаха от поредната практика в Испания

    От 27 юни  до 12 юли 2017г.  Професионална гимназия по туризъм «Проф. д-р Асен Златаров» реализира проект по програма „ЕРАЗЪМ +” на тема „Испанска визита в професията” финансиран от Европейския съюз.

    Двадесет и пет ученици от направления: "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг", "Хранителни технологии" и "Организация на туризма и свободното време" проведоха производствената си практика  в перлата на Андалусия -  гр. Малага, Испания.  Практическото обучение се реализира в обекти в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, както и хлебопроизводството и сладкарството..

    Ползвателите имаха възможността да работят под наставничеството на най-добрите испански специалисти, усвоявайки иновативни знания и умения при приготвянето на специфични изделия от испанската и средиземноморска  кухня.

    В свободното си време учениците се запознаха с историята, културата и традициите на Испания, посещавайки културно-историческите обекти на гр. Малага – крепостите «Алкасаба» и «Гибралфаро», къщата и музея на Пикасо, катедралата «Санта Мария» и др.

    За учениците и техните ръководители инж. Костадинка Кралева, инж. Кремена Славова и Милена Моллова това бе една възможност да повишат професионалните си компетенции и да ги приложат в реална работна среда.

    Ръководителят на проекта и директор на гимназията инж. Марияна Стратиева осъществи мониторинг по проекта и благодари на всички участници, допринесли за реализирането му.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини