Две кърджалийски двойки на призови места на турнира по плажен волейбол в Пловдив

Силен кърджалийски финал при мъжете на турнира по плажен волейбол в Пловдив, две двойки от Кърджали на първо и второ място

Със силен кърджалийски финал при мъжете приключи първият турнир за сезона от Националната верига на България по плажен волейбол за жени и за мъже, провел се в Пловдив в дните от четвъртък до неделя тази седмица. Състезанието завърши с грандиозен финал между двете кърджалийски двойки при мъжете – капитанът на Арда Невен Нешев, който се върна на плажното поле след три години отсъствие и партньорът му Делчо Раев надвиха съгражданите си в тайбрек в изключително оспорван мач и резултат 22:20 Николай Колев и Димитър Калчев, които останаха втори в класирането. Трето място зае дългогодишния шампион на България Милен Стоянов от Варна и неговият партньор Калоян Канев.

При жените първенци станаха националната двойка Светла Ангелова и Ирена Мишонова, а техни подгласнички са пловдивската двойка Десислава Николова и Симона Николова. Трета е двойката, която преди седмица спечели турнира за купа „Емона“ в Кърджали Никол Дулева и Лора Славчева.

Това беше изключително силен турнир за мъже и жени и доказателство за това е участието на толкова много и силни отбори от цяла България. Толкова оспорван финал на мъжки турнир в последните пет-шест години въобще не е имало в страната. И както винаги в последните години играят плажен волейбол 20 български двойки мъже и накрая две кърджалийски двойки достигат на финал, каза за медиите председателят на комисията по плажен волейбол към БФВ Милко Багдасаров.

В турнира участваха най-силните в страната 20 мъжки и 9 женски двойки, като през тези дни се изиграха изключително интересни и оспорвани битки на пясъчния терен за призовите места. Въпреки, че в последния ден мачовете се играха под проливен дъжд, лошото време не спря устрема на волейболистите и те се раздадоха до край.

Организатори и домакини на надпреварата бяха пловдивските волейболни клубове Марица и Виктория Волей, с подкрепата на община Пловдив.Наградата Купа „Пловдив“ бе връчена от зам.-кмета на община Пловдив Георги Титюков. Милко Багдасаров, като председетал на комисията по плажния волейбол, изказа специална благодарност на Илия Динков, президент на „Марица“ Пловдив, който е и главен виновник за турнира.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини