Златаровци се впуснаха в приключенската игра на ОИЦ - Пловдив

    Отбор „Мега красивите“, съставен от осмокласници, е победител в приключенската игра организирана от Областния информационен център-Пловдив в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“.

    В надпреварата се включиха 6 отбора гимназисти. В началото младежите демонстрираха откровено пренебрежение към поставените задачи, но с всеки изминал етап приключенският дух ги обземаше. Отборите имаха свой маршрут, но минаваха през едни и същи задачи. В края адреналинът и желанието за победа ги завладя и всички финишираха с минимални разлики във времето.

    За около час учениците трябваше да се справят с различни задачи: да преброят войниците от барелефа на паметника на антифашистите; да стрелят с лък; да си направят весела снимка с постера на майските културни тържества пред общината; да решат тест, поставен в къщичка на дърво в парка; да открият името на автора на паметника на Ангел войвода, изписано върху него; да преминат през въжени препятствия и да се върнат в училището. Едно от условията беше всички да се движат заедно - един отбор се считаше за финиширал, когато всичките му членове са стигнали до финал.

    Златаровци се справиха отлично и с теста, в който имаше въпроси, свързани с членството на България в ЕС и с патрона на училището.

    Крайната оценка беше образувана както съвкупност от точки, зависещи както от бързината, с която са преминали трасето, така и от верните отговори.

    Организаторите на играта бяха приятно изненадани от победителите. В повечето случаи, споделиха те, на първо място са отборите от 11 или 12 клас, но този път най-малките състезатели показаха най-добра екипна работа и най- много знания.

    Всички участници финишираха развълнувани и чакаха с нетърпение да научат как са се справили с теста.

    Много ни хареса, признаха повечето от тях, малко се  изморихме с бягането, но беше супер!

    След победителите от „Мега красивите“ се наредиха „Майстор Абдул“ и „Регрет“, а всички участници получиха грамоти и предметни награди.

    Основната цел на приключенската игра е повишаване информираността на младите хора за Европейския съюз и финансираните от него проекти, постиженията на страната ни през десетте години членство.

    Нямаме специални критерии за избор на училище – казаха организаторите. Обаждаме се и когато срещнем отзивчивост, провеждаме играта. Предстоят и други подобни събития.

    ОИЦ-Пловдив е част от Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ив
      иво
      3 -1
      10:30, 5 дек 2017
      Това Златаровци ми звучи като бандата на Наглите .
    Последни новини