Удължиха договора на д-р Румяна Бойлова като управител на болницата

От 5 февруари договорът на д-р Румяна Бойлова като управител на МБАЛ – Първомай ще бъде удължен. Това е регламентирано от правилника за дейността на общинските дружества. Според него е допустимо еднократно удължаване на мандата без провеждане на конкурс със съгласието на общинските съветници. Те взеха това решение на последната редовна сесия.

Това решенние съвпадна с  публикуването на предложението на Министерство на здравеопазване условията за сключване на договори с болничните заведения.

Ако критериите, по които се оценяват болниците са обективни, не би трябвало да има промени в дейността на МБАЛ – Първомай – убедена е д-р Бойлова – управител на Първомайската болница– ние нямаме излишни легла, имаме 24-часов прием на болни и спешен сектор. Въпреки това неизвестността от Проекта за сключване на рамкови договори с болниците създава притеснения на много управители, включително и за доктор Бойлова.

От вече изработената здравна карта се вижда, че в момента в Пловдивска област има 7289 болнични легла, а необходимостта е от 5032, т.е. 2257 легла трябва да бъдат съкратени.

Това е само проект – пояснява Управителят на МБАЛ- Първомай и не бива да има паника, защото предстоят нови обсъждания. Според нея е сгрешена последователността на приемането на нормативните документи. Изработването на картата е трябвало да бъде след приемането на проекта и критериите, които биха определили дейността на една болница. Освен това, всичко се случва много бързо и много от болничните заведения не са подготвени за промените.

Проектът за сключване на договори предвижда в рамките на седмица да бъдат оценявани заведенията по различни критерии.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини