Хакнаха министерски сайт, искат свобода за всички мюсюлмани

Организация на име Algeria Hackers хакна сайта на Министерството на културата и призова за свобода за Палестина и всички мюсюлмани. Надписът вече е изтрит.
Снимка на мъж, който носи на главата си кърпа с мюсюлмански сивмоли, и надпис на френски "Да живее Алжир", се виждаха тази сутрин върху черен фон на началната страница на сайта.

"Hacking не е само име, а начин на живот, Hacking не е престъпление, Hacking е изкуство!", пишеше още там на английски.

Хакерите подчертаваха, че днес сайтът е превзет успешно, защото защитата му е нула. Може да опитате отново по-късно, но не бързайте, губите всичко, предупреждаваха авторите на атаката.

Накрая те уточняваха, че това е съобщение от Team Dz Algeria Hackers и призоваваха:

"Свобода за Палестина и всички мюсюлмани!".

Малко преди 11 часа призивът на хакерите беше изтрит и на сайта се появи надпис: "Услугата не е налична. Моля, опитайте отново по-късно".
Засега не е ясно кога страницата ще бъде възстановена.

През май организацията Milli Güçler - Национални сили, хакна сайта на Българската православна църква в отговор на "вандалското нападение над Джумая джамия в Пловдив".

През февруари, по време на делото за собствеността над карловската "Куршум джамия", което се гледаше от пловдивския съд, протестиращи атакуваха пловдивската джамия с камъни и бомбички и изпотрошиха прозорците.

Хакерите поставиха турското знаме на сайта на Светия синод, защото липсата на реакция означавало съгласие с нападенията над джамии.

 




Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    As
    ask
    1 0
    13:13, 19 сеп 2014
    Никой да не си играе с огъня, защото като се запали, не се знае откъде ще задуха вятъра и чия къща ще изгори първа, но във всички случаи ще изгори и втората.
Последни новини