41 сигнала и предложения са получини в общината през изминалата година

41 заявления за сигнали и предложения са подадени в администрацията на община Първомай през 2022 година чрез формата на официалния сайт.

Главният експерт – технически сътрудник на кмета Дарина Мирчева разказва, че сигналите са разнопосочни и трудно могат да бъдат обобщени.

Една част от тях са сигнали за опасни дупки и разбити улици, изгорели осветителни тела и непочистени по график контейнери. Всеки от сигналите е насочен към съответната дирекция и експерт, за да бъдат взети мерки и когато е възможно да бъде отстранен проблема.

Отговорът на всеки поставен въпрос се получава в рамките на 2-3 работни дни. А разрешаването зависи от компетенциите на служителите, разполагаемост със средства и време.

Има и няколко сигнала за нарушаване на обществения ред.

На посочения имейл и форма в сайта на общината често пристигат и просто запитвания или се търси информация за събития – например: на кои дати ще се проведе Празникът на тракийската музика. В последните месеци е имало няколко имейла с въпроси относно регистрацията на сондажи и кладенци във връзка изтичането на крайния срок. Този вид запитвания не се числят към общия брой сигнали и предложения. 

Като куриозен случай Мирчева посочва запитване за точния час на раждането на бебе – информация, с която общината не разполага.

Едно от най-честите запитвания е за номера на фирма, която предоставя контейнер за строителни отпадъци. В общинска администрация са отчели, че това е важна информация и в скоро време тя ще намери място на сайта.

Формата за сигнали и предложения в последните месеци не рядко се използва и за записване за среща с кмета в приемните му часове.

Общото мнение е, че макар понякога този вид общуване да не се използва по предназначение, то се превръща в удобен инструмент за получаване на информация и разрешаване на проблеми.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини