Институции отбелязват седмицата на социалната работа

Центърът за обществена подкрепа и Дирекция „Социално подпомагане“ започнаха съвместни дейности за честване на професионалния си празник в седмицата на социалната работа – от 20 до 26 март. Първата инициатива беше посещение на Дом за възрастни хора с физически увреждания (ДВФХУ) с.Езерово. На домуващите там бяха раздадени картички, специално изработени от доброволците на ЦОП. Посланието, с което социалните институции заявиха безрезервната си подкрепа беше под надслов „Подаваме ти ръка – подай ръка!“. Възрастните хора, трогнати до сълзи от милия жест, прекараха приятни мигове и подариха на всички собственоръчно направени сувенири.

            Доброволците на ЦОП Първомай предоставиха от тематичните картички и на Социалния патронаж в града като подарък за хората в нужда.

            Предстоят още няколко инициативи, които да отбележат седмицата на социалната работа -  раздаване на обувки и пантофи на нуждаещите се,  организиран е и спортен празник с участие на потребителите на ЦОП, футболна среща с деца от село Виница и Първомай.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини