Златаровци обраха точките на олимпиадата по ИТ


Част от олипийците: Костадин Динков. Данаил Кърпаров, Момчил Момчилов и Калоян Танев

На областния кръг на олимпиадата по информационни технологии, всички проекти на учениците от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ спечелиха над 75 точки, колкото е минимумът,  за да продължат на следващо ниво.  Единствено първомайските ученици са работили на Flash и това им е донесло и високите оценки. 7 проекта са  разработени от 9 деца под ръководството на учителките им Таня Сребрева и Ваня Георгиева.

Здравко Запрянов и Мария Трендафилова от 10 клас за историческия си преглед „Преди, сега и след това“ са получили 85 точки. „Виртуално ателие“ на Янко Ечкин – също десетокласник, е проект с видеоуроци  по рисуване и е оценен с 90 точки, а връстничката  им Соня Ситнова е с 99 т. за „Изборът“, посветен на наркотиците. 90 точки има Данаил Кърпаров от 6 клас за разказа си за електричеството. Неговите връстници Калоян Танев и Костадин Динков са разработили проекта „Двигатели“ , който се класира с максимален брой точки – 100. Пълни „отличници“ са и работите  на осмокласника Момчил Момчилов „Приключенията на Харти, Стък и Пластика“ и на ветерана от олимпиадите Мария Сребрева- „Пътешествие с Ева“.

В момента се обмисля възможността разработките на учениците да бъдат представени пред публика. Учителките са убедени, че в Първомай има много талантливи деца, които трябва само да се напътстват, но първо е нужно да научат за тази възможност.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини