Полицията отчита намаляла престъпност

По линия на криминалните престъпления, през 2011г. са регистрирани 268, което е с 47 по- малко отколкото предходната година. От тях има 39 са прекратени, а 93 -  разкрити.

Сравнявайки броя и динамиката на регистрираните престъпления през последните две изтекли години, се очертават следните тенденции:

Намалял е броят на престъпленията против личността – умишлени, опити за умишлени убийства и телесни повреди,  като на практика през 2011-та такива липсват. Няма останали за работа отвличания, противозаконни лишавания от свобода и др.

Понижил се е броят на престъпленията против собствеността. Кражбите са 142, като наполовина са намалели домовите кражби. От 52 на 29 са станалите взломните кражби. Такава е тенденцията и  при кражбите на вещи и части от  МПС. През последната година има само 3 измами, срещу 8 през 2010-та.

Завишили са се само джебжийските кражби – от 4 на 13.

През 2011г. са намалели като цяло престъпленията, извършени на територията, обслужвана от РУП– Първомай. Регистрирани са общо 305, срещу 346 за 2010г.

Данните са от информацията за дейността на РУП – Първомай, изготвена във връзка с провеждането на годишните срещи на полицията с обществеността. Тя ще се състои в края на месец март, като parvwomai.net ще обяви уточнената дата, час и място.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини