Студенти проведоха информационна кампания за КОВИД-19 и ваксините

Изображение 1 от 2

    Група студенти по медицина се събраха в събота в Първомай, за да проведат кампания свързана с ковид пандемията и ваксинационния процес. Активистите са стипендианти на организацията „Стипендии за студенти от ромски произход“. Темата предизвиква у хората разнородни емоции и въпроси, но с усмивка, спокойно и разбираемо, Алекс, Дими и Краси отговориха на техни въпроси, споделиха личен опит от работата си в лечебни заведения и дадоха съвети на хората, които имаха нужда от това.

    Студентите бяха подпомагани от свои преподаватели – ментори и Тръст за социална алтернатива.

    Един от активните участници беше Красимира Красимирова, доброволец в първомайската болница в отделението за болни от коронавирус, за която Parvomai.NET разказа преди време. Тя сподели, че решението е било да се започне от Първомай, защото вижда, че хората са объркани от разнопосочната информация и мнозина изобщо не са наясно какво представляват ваксините. Първомай беше първия град и наистина беше много вълнуващо и забавно за целия ни екип, разказа Красимира -Искахме да изобличим някои конспиративни теории и да ги оборим с истински достоверни факти. Целта ни е обществото да има точна информация, за да вземе правилното решение.

    Проектът продължава в други малки населени места и ще завърши в София

    За постигане на целта, бъдещите медици раздаваха флайери с основна информация за типовете ваксини, за това какво да очакват хората във всеки етап от процеса.

    Проведена е и анкета, резултатите, от която ще бъдат обработени и анализирани заедно с менторите, а получената информация ще бъде споделена с обществото.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини