7 °C

До 15 март ще получим обоснован… отказ за прелез

Инж. Милчо Ламбрев

До 15 март да бъде представена писмена мотивировка защо не може да се направи прелез на мястото на стария до автогарата и идеен проект за подземно съоръжение до 15 май, е обещал да представи на гражданите на Първомай генералният директор на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев.

На поредната среща с представители на предприятието – инвеститор на високоскоростната линия с обществеността до общо решение не се стигна. На нея присъстваха почти всички съветници, а залата беше пълна, въпреки неуместния час и закъснението на гостите. Общинският съветник Петър Ганев прочете обръщение към гостите, в което обясни гледната точка на първомайци – кое налага отварянето на прелез; кои членове на Наредбата позволяват изключения за пресичане на едно ниво на съществуващата линия и автомобилен път. Той цитира  и текстовете, от които биха могли да се възползват изпълнителите. В изложението си  обясни и какви процедури са били нарушени при взимането на решения при съставянето и изпълнението на проекта за високоскоростна линия. Като основание Ганев изтъкна факта, че промените в идейния проект са ставали без знанието на гражданите на Първомай, в техен ущърб и без обществено обсъждане. В негова подкрепа се изказаха и други общински съветници от почти всички политически групи.  Впечатли изказването на Дечко Петков, че подписката е с 1800 подписа, но те ако трябва ще станат 28000, но решение на проблема трябва да има.

След провелия се диспут, присъстващите инж. Ламбрев и инж. Дяков са дали да се разбере, че не приемат идеята за отваряне на прелез, въпреки многократно по-ниската цена и цитираните основания от Наредбата. Своите мотиви те ще изложат писмено до 15 март. Като компромис са предложили до 15 май да се направи идеен проект за прокар или подлез  без да уточняват мястото, на което биха се съгласили да бъде изграден.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
04 апр 2020
Последни новини