До 15 март ще получим обоснован… отказ за прелез

Инж. Милчо Ламбрев

До 15 март да бъде представена писмена мотивировка защо не може да се направи прелез на мястото на стария до автогарата и идеен проект за подземно съоръжение до 15 май, е обещал да представи на гражданите на Първомай генералният директор на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев.

На поредната среща с представители на предприятието – инвеститор на високоскоростната линия с обществеността до общо решение не се стигна. На нея присъстваха почти всички съветници, а залата беше пълна, въпреки неуместния час и закъснението на гостите. Общинският съветник Петър Ганев прочете обръщение към гостите, в което обясни гледната точка на първомайци – кое налага отварянето на прелез; кои членове на Наредбата позволяват изключения за пресичане на едно ниво на съществуващата линия и автомобилен път. Той цитира  и текстовете, от които биха могли да се възползват изпълнителите. В изложението си  обясни и какви процедури са били нарушени при взимането на решения при съставянето и изпълнението на проекта за високоскоростна линия. Като основание Ганев изтъкна факта, че промените в идейния проект са ставали без знанието на гражданите на Първомай, в техен ущърб и без обществено обсъждане. В негова подкрепа се изказаха и други общински съветници от почти всички политически групи.  Впечатли изказването на Дечко Петков, че подписката е с 1800 подписа, но те ако трябва ще станат 28000, но решение на проблема трябва да има.

След провелия се диспут, присъстващите инж. Ламбрев и инж. Дяков са дали да се разбере, че не приемат идеята за отваряне на прелез, въпреки многократно по-ниската цена и цитираните основания от Наредбата. Своите мотиви те ще изложат писмено до 15 март. Като компромис са предложили до 15 май да се направи идеен проект за прокар или подлез  без да уточняват мястото, на което биха се съгласили да бъде изграден.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини