Гражданите си искат подлез за автомобили до мелницата

Архитектът показва най-подходящото място за прокар

Комисия с представители на НКЖИ и супервайзора по изпълнението на проекта за високоскоростна линия между Пловдив и Свиленград беше на работно посещение в Първомай. Основната цел – да се разгледат възможностите за построяване на съоръжение, улесняващо преминаването на леки автомобили под линията. Те се срещнаха с кмета Ангел Папазов и архитекта на общината Добромир Спасов и представители на инициативата за съединяване на северната и южната части на града.

Бяха разгледани три варианта – на мястото на стария прелез до мелницата да се изгради подлез, отговарящ на всички условия – широчина, дълбочина, наклон…Такова съоръжение е изключително трудно за изграждане, скъпо е и ще отнеме повече от един мандат време.

Второто предложение е да се поставят клетки, подобни на тези, които са преди Любеново, като всяка да поеме движение в едната посока. Мястото, на което може да бъде направено това е близо до френския завод и не би удовлетворило живеещите от северния квартал.

Третият вариант е прокар, подобен на любеновския, на около 150-200м западно от мелницата.

Възможностите бяха разгледани на място. Гражданите настояват комисията да изчисли и да предложи вариантите за подлез и за прокар. А след това се надяват да се провокира местен дебат, с участието а общински съветници и да се вземе най-доброто решение за всички.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини