Недовършените площадки вече са притегателен център за децата

Над 20 момчета се събират всеки ден в новия скейтпарк, на улица „Христо Ботев“ до Ветеринарната служба.  Макар и недовършен той се оказва притегателен център за скейтърите. Дълго чаканите съоръжения вече са на разположение и макар да има какво още да се работи по площадката, и макар времето да е студено, всеки следобед там има много деца. Момчетата искат  да демонстрират майсторството си на скейт борда на  празник, посветен на официалното откриване на площадката. Тя се изгражда по проект „Реконструкция на градската среда“. Поставени са пейки, ограда, кошчета, футболната площадка е почти пред завършване. Една от важните задачи е да се опазят засадените дръвчета. Добре върви и изграждането на детската площадка на ул. „Черноризец Храбър“, която  е част от същия проект. В близост до нея ще има и спортна площадка. 303000 лв струват трите придобивки за спорт, отдих и игри.

Детският кът пред пощата също не е довършен. Люлките и пързалката там са поставени по настояване на майките от северната страна на Първомай. Мястото ще  бъде оградено и застлано с подходяща настилка. За него са предвидени общо 5000лв.

Друга граждански инициатива беше обновяването на площадката до блок „Ропотамо“. Д-р Видева съобщи, че от набраните доброволно средства има останали и те ще бъдат изразходвани или за пребоядисване на съоръженията или за възстановяване на друга детска площадка.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини