Коледна фе(н)ерия ще подари Джейк на Първомайци

Ето така украсяват улиците в Ню Мексико

На много светлинни изненади са заложили организаторите от читалището на коледно-новогодишните празници.  Джейкъб Баркмайър  е предложил да пренесе духа на Ню Мексико в Първомай. Традицията на неговия щат да бъдат осветявани улици, алеи и пътища, той ще демонстрира пред сградата на Общинска администрация на 21 декември. Коледна фе(н)ерия нарекоха инициаторите тази традиция, а Джейкъб я нарича луминария. Учителят по английски от корпуса на мира, кани всички първомайци да видят как могат да направят различна коледна украса. Около 17часа, между детския концерт и концерта за възрастни, ще бъде осветен площада и пътеката към пленарна зала. Това феерично шоу от фенери не е характерно за цяла Америка, а само за неговия щат. Там то стои по няколко дена, но тук ще остане само за вечерта.

Коледните тържества ще започнат на 21.12. 2011 от 15 часа с откриването на Коледна изложба на Детска приложна студия с ръководител Зорка Каразапрянова.  От 16 часа ще е детския концерт и посрещането на Дядо Коледа. А от 18 – концертът за възрастни, в който освен читалищните състави ще се включи гостуващата от с. Селци фолклорна група.

С много богата заря ще бъде съпътствано настъпването на Новата година пред читалището. Емил Николов вече е правоспособен пиротехник и се е заканил да освети небето над читалището с фонтани, ветрила и букети от звезди. На чаша вино и празнично хоро в Новогодишната нощ кани първомайци оркестър Дионис.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини