Баскетболистките на СОУ разгряха на Коледен турнир

Под формата на коледен турнир, баскетболните отбори на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ проведоха последната си тренировка. Момичетата тренират упорито и напредъкът им е очевиден за всички. Въпреки тоталното надмощие и първото място, треньорът на котките (както се наричат), Ангел Георгиев, прояви умерено задоволство. Наясно е, че баскетболистките му имат още много работа, за да се справят по-добре с всички детайли от играта. Най-добре представилите се на турнира бяха Златомира Коралова, Гергана Петкова и Станислава Костадинова.Смазващите резултатите срещу съперничките им от Градина и Дебър не бяха изненада за никого. За това и най-оспорваният мач беше между отборите на ОУ“Георги Караславов“ и ОУ „Христо Ботев“. С повече движение и по-прецизна стрелба градинчанки спечелиха срещата, а с това и второто място в турнира. Треньорът им, Калчо Калчев, отличи Веселина Петкова като най- полезна за отбора си.

В демонстративен мач пък момчета V-VI клас бяха тотално надиграни от гимназистките на СОУ. Организатор на събитието беше Иван Димитров – преподавател по физическо възпитание в Дебър. От тази година той започна работа и с момчетата на СОУ. Най-добрият между тях беше Ангел Руменов. А най-добре от Дебър се представи Анислава Петкова.

Награди имаше за всички участници. Кметът на града Ангел Папазов връчи купите на капитаните на отборите и по една торта, оформена като баскетболна топка. Той покани всички желаещи в сряда – 14.12.2011г.от 13 часа в Пленарна зала, където изключителният спортист Петър Стойчев ще връчи награди на отборите с най- голям принос за развитието на спорта в града ни и разнесли спортната му слава из цяла България и по света.

В Първомай няма нито една зала с нормално баскетболно игрище. Децата играха на терен почти два пъти по- малък от изискванията на правилника.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини