Изкореняват 60-годишно дърво заради бордюр

Това е останало от 60-годишното дърво

ДЗЗД „Евроарея“- Хасково отсича и изкоренява дървета заради изпълнението на проект “Обновяване на градската среда“. Поне две дървета досега са били унищожени заради полагането на нови тротоари и бордюри. Жена, живееща на ремонтираща се улица, е подала жалба в общината. „С грижата на добри стопани дървото всяка година е подрязвано от нас и е обгрижвано“. То е засадено преди 60 години, на тротоара, който е общинска собственост, но по никакъв начин не е пречило на извършваните ремонтни дейности. Жената е поискала да види разрешението за отсичане на дървото, но работниците са отказали с обяснението, че те са само изпълнители на казаното им от чиновниците в община Първомай. Тя настоява да получи отговор със становището на кмета по възникналия проблем. Пита също така кой получава отсечените трупи и ще бъдат ли засадени нови дървета на мястото на старите, за да придобият улиците ни европейски вид – чисти и озеленени.

В същото време – в съседство има големи и изсъхнали дървета, които необезпокоявани си стоят по тротоарите и заплашват минувачите. Има храстчета и борчета, пречещи на видимостта на шофьорите и закриващи знаци по много от улиците.

За живеещите на местата, където вървят ремонти по тротоарите се създава изключително неудобство, защото разкопани бордюри спират достъпа до гаражи и дворове, а не се знае рейностите кога ще бъдат завършени.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини