Стачката на БДЖ достигна до Първомайската гара

Влак №10142

Влак №10142 спря в 8.19 часа  на гара Първомай, защото екипът му стачкува. Началник- влакът Милко Бойчев е железничар с опит. От 21 години е в системата и твърдо е решен да отстоява исканията на работещите в БДЖ. Той е против ограничаването на влаковете, защото това означава съкращаване на кондуктори и машинисти, т.е. не на администратори.  „Ние знаем, че населението ни съчувства и  ни подкрепя и за това ще се борим докрай. Тук районът е такъв – хората зависят от влаковете – казва Бойчев- А тези, които пътуват с влакове са най-почтените хора. Те си плащат данъците, спазват закона“ . Според стачниците това е най-евтиния начин за придвижване. Те са в услуга на пенсионери и учащи се и с тази стачка защитават и техните интереси.

От Свиленград до Първомай влак №10142  е имал пътници, които са били предупредени, че след тази гара няма да могат да пътуват. Точно в 16 часа бригадата ще има готовност да потегли към Пловдив.

Служителите на БДЖ от първомайската гара не стачкуват. Според Милко Бойчев те се страхуват, въпреки че самият той не е бил заплашван.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини