След невижданите 250л/м2, жп линията в Михайлово виси във въздуха

Снимки: Facebook

Невижданите до сега в района над 250 л. дъжд на кв.м. предизвикаха големи наводнения в района на областите Стара Загора и Хасково. По данни на НИМХ-БАН,в района са паднали над 250 л на кв.м. за по-малко от 24 часа, което са рекордни количества, особено на фона на продължаващите цяло лято проливни валежи в района. В резултат на валежите вчера, в района на гара Михайлово е била отнесена жп линията. Влаковото движение е спряно поради наводнен железен път и нанесени повреди по железопътната инфраструктура.

Не се движат влакови композиции в участъците между гарите Стара Загора – Чирпан и Стара Загора – Димитровград. Бързите влакове, които пътуват между София и Бургас се отклоняват по обиколен маршрут през гарите Пловдив – Карлово – Тулово, вместо по редовния си график през гара Стара Загора. Аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура”, работят по отстраняване на повредите по железния път.

Прекъсната е осма жп линия при Михайлово, както и 83-та при село Любеново и град Гълъбово. На гара Михайлово се работи интензивно за възстановяване  на линията.

Източник: stzagora.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини