Първомай отново не гласува както България

Недялка Чакова благодари на председателя на ОИК Ваня Георгиева, между тях е секретарят - Йорданка Павлова

С 95 гласа Ивайло Калфин води пред Росен Плевнелиев в община Първомай. Това е в  разрез със случващото се в България. Този резултат противоречи и на  получения на първи тур на изборите, когато за кандидата на БСП Светозар Славчев гласуваха едва 11% от избирателите.

Новият стар  общински кмет  Ангел Папазов има 62%, срещу 38% за Митко Хубинов. Двете коалиции - "Заедно за Първомайско" и "Промяна с Митко Хубинов" разбиха с представянето си големите партии в региона – ГЕРБ и БСП.

В нощта на победата, след  поздравите на д-р Кръстев, Папазов събра честитки и от други свои опоненти. Д-р Катя Попова се хвана на хорото. Лек конфуз се получи когато Мария Бакова  - председател на Общинския съвет на БСП, поздрави кмета, а той развълнуван отговори: „Вие, госпожо Бакова, сте ме научила как да спечеля и трети мандат“, очевидно имайки предвид, че като дружинна ръководителка социалистката го е въвела в партийните дела.

Интересна е ситуацията, която се създаде в Общински съвет – там няма две партии, които да имат мнозинство.  Съставът на местния парламент за сега ще е без представител на НДСВ. В него не влизат емблематични личности като Николай Илиев и Гергана Хубинова. Любопитен ще бъде изборът на председател на комисията по финансите. Съветник с икономическо образование е Росица Генова, която в стария Общински съвет отговаряше  за образованието. Усилено вървят слухове и за изтъргувано с ГЕРБ място за председател на съветниците.

На тържествена сесия в четвъртък – 3 ноември - общински съветници и кметове ще получат официално назначенията си. Скоро след това ще имаме и отговори на въпросите.

За разлика от първия тур, ОИК и комисията по приемане на протоколите този път приключиха работа преди 23 часа. Г-жа Недялка Чакова специално благодари на всички, които направиха  Избори 2011 в Първомай възможни - от членовете на секционните комисии до председателя на ОИК - Ваня Георгиева.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини