Може да ни плащат пътните до работното място

Ако сте регистриран на едно място, но работите на друго – пътуването вече може да ви излезе безплатно.

От 12 октомври Дирекция “Бюро по труда” – Първомай започна приемането на документи по проект "По-близо до работа" на ОП „Човешки ресурси“.

Целевата група на този проект са новонаети лица, но кандидатстват работодателите (до 1 месец от сключване на трудовите договори на новонаетите), като те лично или упълномощени от тях лица подават комплекта документи в Дирекция “Бюро по труда” по месторабота на лицата. За да се възползват от безплатно пътуване до работа, лицата трябва да живеят на не повече от 80 километра от населеното място, в което са регистрирани по настоящ адрес. Освен това, трябва да са сключили трудов договор за не по-малко от 6 месеца и в рамките на 12 месеца преди това да не са работили при същият работодател. Трудовата им дейност да не е обичайно свързана с пътуване и да не са наети да осъществяват дейности в сферата на селското и горското стопанство, рибарството и аквакултурите.

По Проекта могат да участват работодатели, които са наели лица /за срок не по-кратък от 6 месеца/ на работни места, във всички сфери на икономиката с изключение на работодателите, представители на Държавната администрация, администрацията на органите за местно самоуправление, системите на народната просвета, Министерство на вътрешните работи, Министерство на отбраната, и предприятия ползващи преференции за организиран транспорт по чл. 57а от Закона за насърчаване на заетостта, както и предприятия в сферата на селското и горското стопанство, рибарството и аквакултурите.

Допълнителна информаяция може да получите  на електронната страница на Агенция по заетостта

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини