Нели Атанасова ни отрази в „Разказът на огледалото“

Недялка Атанасова

С оригинални  хрумвания Недялка Атанасова представи първата си стихосбирка в Дебър. „Разказът на огледалото“ събра приятели и колеги от дружеството на писателите в Първомай. Малката книжка с мислите, чувствата и мечтите на Нели беше представена от поетесата по призвание Красимира Славова: „ Когато човек с тънка чувствителност е целунат от Бога и с талант да изрази всичко това и да ни го даде на нас, за да споделим духовния празник – нова книга, тогава се случват вечери като тази, в която сме заедно и се наслаждаваме на красотата на стиховете в „Разказът на огледалото“. Председателят на писателското сдружение – Кръстьо Кръстев също подкрепи колежката си.

Компютърна презентация илюстрираше стиховете на Нели Атанасова, прочетени от приятелките й.  А дебърският художник Иван Павлов й подари продължение на стих, посветен на нея.

Като артистична личност, поетесата изненада гостите си с малка игра- трима от присъстващите получиха по едно от любимите й стихотворения, а тя разказа историята за написването им.

Цветя, автографи и чаша вино поставиха финален акорд на тази среща. В месеца на поезията  предстои и връчването на националната литературна награда „Слав Христов Караславов“. Церемонията е на 12 октомври от 18 часа в ритуалната зала на ОНЧ“Св.св. Кирил и Методий“.

Тед Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини