Имотите на Цар Киро – недосегаеми. Преглед на националния печат

„Дума": Бразилия видя в България стратегически съюзник в региона

Виждаме в България силен стратегически съюзник в тази част на света, заяви по време на срещата си с президента Георги Първанов бразилският му колега Дилма Русеф. Вчера започна официалното посещение на бразилския държавен глава с български корени, което ще продължи и днес с посещение в старата столица Велико Търново и родния град на баща й Габрово.
Пред медиите двамата президенти отчетоха негативния факт на намаляване на стокооборота между двете страни. Дилма Русеф отдаде това на световната криза, а Георги Първанов коментира, че след неговото посещение в Бразилия през 2005 г. стокооборотът е нараснал до 400 млн. долара, а сега е спаднал много.

„24 часа": Парите на партиите няма да растат с минималната заплата

Държавната субсидия за партиите вече няма да расте с минималната заплата.
Правителството вчера одобри доклад на министъра на социалната политика Тотю Младенов, в който се предлага редица плащания да се отвържат от най-малкото възнаграждение. Според него трябва да бъдат променени 16 закона, 8 наредби и 5 правилника.
Сред тях е и Законът за политическите партии, според който преминалите над 1% на последните парламентарни избори получават държавна субсидия. Тя е 5% от минималната заплата и се полагаза всеки глас, даден за политическата сила. След като минималната заплата се увеличи от 240 на 270 лв. от септември, парите им трябва да скочат през януари от 12 на 13,50 лв. за глас.

„Труд": ГЕРБ агитирали сред първолаци

Ключодържатели със светлоотражателни мечета са раздавали от ГЕРБ на първокласници в Перник, твърди областният лидер на БСП Ненко Темелков. От едната страна на "подаръка" пише "Ирена Соколова - народен представител". Тя е и кандидат за кмет. От другата - "Животът ти е ценен".
"Подготвяме жалба до избирателната комисия, защото политическото заиграване с деца е недопустимо. Ключодържателите са били раздавани след началото на предизборната кампания. За да ги получат децата, директорите на училища били поканени в инспектората по образование", твърди Темелков.

„Новинар": Две седмици предизборна ваканция за депутатите

Предизборна ваканция от две седмици си гласуваха депутатите. Повод за почивката са предстоящите президентски и местни избори на 23 октомври. Народните избраници няма да работят от 12 до 21 октомври. През това време те няма да ползват служебен транспорт и командировъчни. Изключение се прави само за дните, когато има заседания на комисиите, които ще продължат да функционират.

„Стандарт": Имотите на Цар Киро - недосегаеми

Имотите на ромския лидер Цар Киро не могат да бъдат отнети. Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, не може да отнеме палатите на Кирил Рашков, защото за да започне проверка, трябва да бъде сезирана или да има присъда срещу него. Това обясни нейният председател Тодор Коларов пред bTV. "Отдавна апелирам за нов закон, с който да бъде приет принципът за отнемане на имущество, без да има влязла в сила присъда", коментира Коларов. По думите му това е сравнително нов принцип в европейски и световен мащаб, но е много удачен, защото в момента е най-актуалният начин за борба с организираната престъпност.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини