Първият Празник на изкуствата в Първомай е факт

Деца от 3 до 103 години се забавляваха в градския парк на първия Празник на изкуствата. Малки фалове и неочаквани събития промениха до известна степен идеята на организаторите. Важно е, че главната им цел – всеки желаещ да се докосне до изкуството и да изпита удоволствие от това, е изпълнена. Фигурки от глина, рисунки и графити украсиха алеите. Пяха и танцуваха възпитаниците на Ваня Павлова, Николина Андреева, Гинка Димова. Оля Ковачева и Ваня Димитрова показаха първите стъпки в ча-ча и дунавско хора. Най-малките се опитаха да пеят с DJ Милен.

БНТ – Пловдив прояви интерес към събитието и довечера то ще бъде отразено в новините на Пловдивска обществена телевизия. Кратък репортаж за празника ще бъде показан в предаването „България днес“ и по Сателит България в понеделник между 16 и 18 часа, а на другия ден ще бъде публикуван и в интернет.

За изявилите се деца имаше осигурени  награди от местни фирми – ябълки от“Грийнс“, Банички от „Дядо Гошо“, пици от “Ротана“, сладолед от „Делби“, пасти от „Сладък път“, лютеница от „Булконс“ .

Инициаторките Николина Андреева, Татяна Вълчева и Теодора Кирякова получиха много поздравления за идеята им. Това им дава надежда, че през годините Празникът на изкуствата ще стане традиционен, а Община Първомай отново ще съдейства.

След 16 часа на импровизираната сцена ще пеят  още малки и големи деца. Тогава към художниците ще се присъединят и групите по изобразително изкуство на Зорка Каразапрянова. 

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини