Прекрояват бюджета заради непредвидени харчове


Илия Ганчев

На предстоящата си сесия Общински съвет ще направи промени в бюджета на Общината за 2011г. Това е точка първа от проекта за дневен ред. Вносител е кметът Ангел Папазов. Мотив за реконструкцията е: „…Възникнали непредвидени разходи за аварийни основни и текущи ремонти на общинската собственост с цел по-ефективното разходване на местните средства и подготовката на детските градини и училища за откриване на учебната година."
Илия Ганчев – съветникът, който до последно не беше съгласен и гласува „против“ приемането на настоящият бюджет каза, че е предварително е изразходен. Съветникът няма да подкрепи промените, защото те се налагат от това, че преди вота на 23 октомври се извършват дейности, непредвидени и негласувани от Общински съвет. Според Ганчев този бюджет е с необезпечени разходи и е като необслужван кредит за предизборни харчове. 
В дневния ред фигурират и докладни записки за продажба на частна общинска собственост чрез публични търгове. Атакуван за това, че общината се разпродава, председателят на Общински съвет Дечко Петков каза, че няма мораториум за провеждане на търгове в общината. Според него не е вярно, че съветниците бързат да разпродадат каквото е останало. Сега се приключва работата по докладни записки, предадени преди няколко месеца.
През октомври, малко преди изборите, съветниците ще се съберат за последно.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини