Изкорениха 75-годишно дърво

Смут, авария и недоволство предизвика изкореняването на дърво на улица „Княз Борис I“. Живеещите в блока на номер 35 преди година са събрали подписи и са поискали помощ от общината за премахването на чинара.  Мотивите им са, че то е опасно.Според възрастните хора  е на около 75 години. През зимата се е случвало големи клони да падат и е чиста случайност, че не са ударили човек.Короната е била прекалено разклонена и кабели и жици е можело да се оплетат в нея. Тротоарът пък е разбит и  преминаването е било трудно, а с детска количка - направо невъзможно. В тази редица има много други такива дървета, но живеещите там са поискали отстраняването само на това защото е било заплаха и за фасадата на блока им.  

Отсичането на дървета става с разрешение от общината. Спазвайки правилата, хората от общината бяха взели мерки за безопасността на преминаващите и ограничиха движението.  Самото изваждане на дървото е предизвикало авария с канализацията. До  късно вечерта ВиК  отстраняваха проблемите предизвикани от огромното коренище.   

В жилищния вход има избран домоуправител – Жечка Попчева, която е регистрирана по Закона за етажната собственост. С нейна помощ е сменена вратата на входа, скоро започва боядисването на стълбището. В перспектива е  поправка на покрива. Хората с помощта на общината правят планове освободеното място да стане паркинг,а до него да се оформи зелена площ.  В момента имат идея да потърсят голяма фирма, готова да постави рекламно пано на стената на блока.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини