Спасителите назначени в общината минути след дипломирането

На официална церемония днес бяха връчени дипломите на първите завършили курса за спасители при бедствия и аварии.

Веднага след това мъжете взеха бележки от Бюрото по труда и подадоха документи за назначение в община Първомай. Някои от тях ще бъдат разпределени по кметствата. През следващите девет месеца те ще работят на трудов договор, а парите за заплатите и осигуровките им са по ОП“Развитие на човешките ресурси“.

Пред дипломантите кметът на общината Ангел Папазов каза, че всяко населено място се нуждае от спасителен отряд. Първомай не прави изключение. Показателни са няколкото случаи на наводняване и пожари, в които се налагало да се включи и населението. А parvomai.net научи от сигурен източник, че градоначалникът обмисля възможността за създаване на доброволен спасителен отряд след изтичане на договорите.

Като част от Националната служба за пожарна безопасност и защита на населението, завършилите спасители получиха и предложение да станат членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.

След раздаването на дипломите, курсистите се събраха за снимка с преподавателите и кмета, а след това се почерпиха за успех.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини