Най-красивата абитуриентка е в синьо и с вдигната коса

Петя Кацарова

С две дами – специалисти в областта им разговаряме за абитуриентките тази година, за това каква е била тенденцията и как са изглеждали. Правим уговорката, че това е личното им мнение и те не ангажират с него никого.

Петя Кацарова е дългогодишен фризьор в Първомай. За да е в час с модата, посещава професионални семинари и следи за промените в модните списания.

Яна Караманова е студентка в III курс в Югозападния университет, специалност Моден дизайн.

- Знаем, че абитуриентите са красиви с младостта си, ентусиазма и усмивките, но впечатлиха ли ви?

Я. К.: Аз винаги се надявам на голямо разнообразие. Искам да видя, че всяко момиче е потърсило своя стил. Тази година почти се получи. Особено в СОУ имаше много различни модели и цветове. И макар че преобладаваше синьо- тюркоазената гама, имаше и доста смели решения. Допадна ми една рокля в нещо между розово и червено. Много оригинална откъм цвят. И на двата бала нямаше дубликат на този цвят.

П. К.: Хубаво е, че повечето момичета бяха с прибрани коси – да им се виждат лицата. Това е важно за една официална прическа. На мода са къдриците. Но мисля, че за съжаление малко бяха прекалили с това и някои момичета имаха „поп- фолк“ излъчване.

- Като стана дума за поп- фолк не те ли притесниха голите гърбове.

Я. К.: Да, малко. Имаше прекалено изрязани, а това вече не е актуално. И почти всички бяха заложили на дългите рокли. Малко бяха „по-смелите“, престрашили се да скъсят долната част.

- Каква прическа бихте избрали ако трябва сами да решите?

П. К.: Аз се съобразявам с желанието на клиента. Прическите, които направих тази година, бяха добри. Но момичетата поискаха да им сложа допълнително коса и според мен това не ги направи по-хубави. А иначе аз бих избрала права, пусната коса, прибрана с красив аксесоар. Или от самата коса изработен орнамент, с който да се прибира.

Я. К.: Определено прическата трябва да е изчистена и без пластични къдрици.

- А за момчетата какво ще кажете?

П. К.: Момчетата обикновено са с толкова къси коси, че прическите им не са така атрактивни, както на госпожиците. Имаше доста сполучливи попадения като мъжки костюми. Дори някои спортни модели ми харесаха. Не видях дали кавалерите са се съобразили стила си със стила на дамата до него.

Я. К.: В ПГСС определено впечатляваха, дори бих казала, че засенчваха момичетата. На мен много ми харесаха.

- Ще посочите ли модели и прически, които са ви допаднали, за да видим дали ще има „точка на пресичане“?

Я. К.: Този модел, за който вече споменах – в розово-червено и две бели рокли. Едната беше много изчистена, малко приличаше на гръцки Химати, а другата на талията имаше ветрило от камъни, които се разпръсваха по цялата рокля. И една рокля в турско синьо – много изрязана рокля, която много напомня за морето, което очаква абитуриентите….

П.К.:Определено  съчетанието между фигура, тоалет и прическа най-много ми допадна при Нина Запрянова и Деница Григорова. Това са две от момичетата, които е харесала и Яна. Все пак бих избрала Дени. Особено много ми хареса и при двете това, че знаеха как да се носят, как да стоят с официалните си рокли и изглеждаха чудесно, като млади дами.

Интервю на Теди Кирякова

Яна Караманова

Нина Запрянова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини