Награда за сценография получи театралният състав на дебърското читалище

Изображение 1 от 2

    С награда за сценография се завърна Театралният колектив на НЧ „Пробуда“, кв. Дебър от VIII-я фестивал „Театър без граници“, Самоков. Това беше и първото участие на този съствав на фестивал.

    Спектакълът се игра пред пълна зала и актьорите получиха много аплодисменти от публиката.

    Още по време на конферирането с жури в състав Славчо Пеев, Любен Чаталов и Дарина Костуркаова стана ясно, че членовете са  впечатлени не само от спектакъла, но и от декорите и съобразените с тях костюми. Театралният критик Костуркова каза, че избраната от състава пиеса „Не те познавам вече“ на Алдо де Бенедети е доста сложна и „режисьор и актьори са се пуснали в „дълбоки води“, но резултатите са видими“. Журито специално поздрави Анастасия Ганева, която изпълнява главната женска роля. „Актьорите трябва да имат доза лудост и Вие показахте, че я притежавате“, каза още Костуркова и колегите ѝ се съгласиха с нея.

    По-късно на церемонията по награждаването Анастасия бе сред  трите номинирани актриси за главна женска роля, но наградата отиде в Асеновград.

    Наградата за сценография е на името на самоковеца Александър Миленков – първият сценограф на Народния театър и освен грамота и статуетка има и финансово изражение.

    Основен принос за декора на спектакъла има Николина Андреева, която изработи сценичния проект. Нейните рисунки бяха отпечатани върху платно и декорът стана леснопреносим. Костюмите са общо дело, част от роклите и костюмите бяха ушити по поръчка, събирани от магазините за втора употреба или старо гардероби. В направата на аксесоарите се включиха някои и от артистите - Лили Тодорова и Женя Григорова .

    Красимира Ст. Славова

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Из
      Изгубена Станка
      1 0
      10:10, 31 окт 2019
      Прекрасни сте!Самодейността е чудесно занимание ,но нека в този изгубен в съществуването си град новият кмет прояви малко повече духовност и нека да има повече професионални театри.
      • На
        Намерен Станчо
        4 0
        17:31, 31 окт 2019
        "Титаник" е построен от професионалисти, а Ной от не професионалисти. А в изкуството едните играят срещу заплащане, а другите - не.
    Последни новини