31 °C

Награда за сценография получи театралният състав на дебърското читалище

Изображение 1 от 2

  С награда за сценография се завърна Театралният колектив на НЧ „Пробуда“, кв. Дебър от VIII-я фестивал „Театър без граници“, Самоков. Това беше и първото участие на този съствав на фестивал.

  Спектакълът се игра пред пълна зала и актьорите получиха много аплодисменти от публиката.

  Още по време на конферирането с жури в състав Славчо Пеев, Любен Чаталов и Дарина Костуркаова стана ясно, че членовете са  впечатлени не само от спектакъла, но и от декорите и съобразените с тях костюми. Театралният критик Костуркова каза, че избраната от състава пиеса „Не те познавам вече“ на Алдо де Бенедети е доста сложна и „режисьор и актьори са се пуснали в „дълбоки води“, но резултатите са видими“. Журито специално поздрави Анастасия Ганева, която изпълнява главната женска роля. „Актьорите трябва да имат доза лудост и Вие показахте, че я притежавате“, каза още Костуркова и колегите ѝ се съгласиха с нея.

  По-късно на церемонията по награждаването Анастасия бе сред  трите номинирани актриси за главна женска роля, но наградата отиде в Асеновград.

  Наградата за сценография е на името на самоковеца Александър Миленков – първият сценограф на Народния театър и освен грамота и статуетка има и финансово изражение.

  Основен принос за декора на спектакъла има Николина Андреева, която изработи сценичния проект. Нейните рисунки бяха отпечатани върху платно и декорът стана леснопреносим. Костюмите са общо дело, част от роклите и костюмите бяха ушити по поръчка, събирани от магазините за втора употреба или старо гардероби. В направата на аксесоарите се включиха някои и от артистите - Лили Тодорова и Женя Григорова .

  Красимира Ст. Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Из
   Изгубена Станка
   1 0
   10:10, 31 окт 2019
   Прекрасни сте!Самодейността е чудесно занимание ,но нека в този изгубен в съществуването си град новият кмет прояви малко повече духовност и нека да има повече професионални театри.
   • На
    Намерен Станчо
    4 0
    17:31, 31 окт 2019
    "Титаник" е построен от професионалисти, а Ной от не професионалисти. А в изкуството едните играят срещу заплащане, а другите - не.

  Хороскоп за 12.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Няма да липсват проблеми на работното място, но ще се справяте с тях в движение. Ще запазите позициите си независимо от трудностите. Някои ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си. Възможно е умората и стреса ще предизвикат нервни емоции.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Получаваната от вас енергия ще ви направи активни и с желание за развлечения. Някои ще пътуват до интересни места. Потърсете вината за влошените ви отношения с някого и в себе си. Има какво да се желае в тази посока. Пазете се от закостенели предубеждения, станете по-отворени за новостите в живота ви.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Погрижили сте се програмата ви за днес да обхване всички приоритетни задачи и ще я следвате, отговорно и без излишни емоции. Специално внимание в нея е отделено на чуждестранните партньори, бизнесът ви с тях има добри перспективи. Добрите ви мисли и настроение ще влияе благотворно на околните.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Старайте се да бъдете обективни, когато близките търсят мнението ви, а не просто да налагате възгледите си. Обзети сте от съмнения относно работата си, но те са неоснователни. Опитайте се да си починете и да се отърсите от напрежението.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможни са затруднения в изпълнение на бизнес-ангажиментите ви днес, но не прехвърляйте вината върху другите. Достойнството ви изисква на първо място да се съобразите със ситуацията и да действате според нея, като разбира се, не пренебрегвате и интересите си. Търсещите работа ще получат информация за интересуваща ги желана позиция.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Завиден ентусиазъм за работа имате днес. Вие сте инициатор на доста начинания, които обаче изискват пълното ви отдаване. За част от вас концентрацията е нещо крайно необходимо. Вие я компенсирате с пъстър емоционален живот.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждаете се от подкрепа, за това се обърнете към хора, имащи власт и сила да ви помогнат. Добрите ви страни ще насочат мислите ви в подходяща посока и няма да таите омраза или други недобри чувства в себе си. Вечерта ще научите интересна и вълнуваща новина. Дамите ще се стараят повече с външния си вид.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Поемате изпълнението на определен проект днес, който ще ви открие неподозирани възможности за в бъдеще. Добре ще е ако още от сега се замислите за нещата, които бихте могли да свършите. Не сте доволни от взаимоотношенията си с близък човек, но най-добре ще е да вземете нещата в свои ръце, вместо да чакате да се оправят от само себе си.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ще ви се наложи да бъдете внимателни в работата си, ако искате да постигнете добри резултати. Попадате в деликатна ситуация и положението ви ще зависи от начина по който успеете да реагирате. Доверете се на интуицията си и можете да разчитате на успешни действия. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което ви е убягвало досега.
  12 авг 2020
  Последни новини