Произвеждаме най-хубавите фалшиви 500 евро. Преглед на националния печат

"Новинар": Европол ни хвали, Борисов за МВР: Луд умора няма, само се поти

През последните две години има положителни знаци в борбата с престъпността в България. Това заяви директорът на Европол Роб Уейнрайт след среща с премиерът Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов. Успехът се дължи на усилията на министър-предедателя и МВР-шефа, стана ясно от думие на Уейнрайт, според когото двамата изложили ясното послание, че са твърдо решени да се борят срещу организирана престъпностт

Уейнрайт обясни, че е доволен от сътрудничеството с българските си колеги. По думите му целта на доклада на Европол доклад е да подпомогне министрите на ЕС да приоритизират работата си по отношение на организираната престъпност. Убеден съм, че министърът ще обърне внимание на съдържанието на доклада и ще се работи за противодействието на организираната престъпност в България", заключи Уейнрайт.

"Труд": Произвеждаме най-хубавите фалшиви 500 евро

"От допълнителните експертизи на Европол може да се окаже, че сме от производителите на най-хубавата банкнота от 500 евро." Това обяви вчера вътрешният министър Цветан Цветанов след среща с шефа на Европол Роб Уейнрайт и премиера Бойко Борисов. Директорът на европейската полицейска служба пристигна в България, за да ни поздрави за разбиването на банда за правене на фалшиво евро. При акция в Пловдив и Хасково бяха заловени 200 000 фалшиви банкноти с номинал 500 евро.

"Смятаме, че тази група е една от най-опасните в печатането на фалшиво евро", заяви шефът на Европол. Той на няколко пъти похвали работата на българските служби.

"Сега": САЩ за Румен Петков: "Здраво работещ и здраво пиещ"

На 10 февруари 2006 г. посланикът на САЩ Байърли докладва в Държавния департамент за предстоящата визита на министър Румен Петков в САЩ, съобщава Wikileaks. В грамата с гриф СЕКРЕТНО, разпространена от http://www.bivol.net Петков е представен като сложен образ: един от най-популярните министри в правителството според сондажите, поддръжник на американската политика в Ирак и на американските бази в България, но и като "представител на всичко неправилно в БСП: нереформирана, непокаяла се и със съмнения за корумпираност".

И при Петков няма прогрес в преследването на организираната престъпност, пише Байърли. Петте най-големи организирани престъпни групи в страната: ТИМ, ВИС, СИК, Нове Холдинг и Мултигруп продължават да действат безнаказано. Братята Маринови са единствените задържани. Няма напредък и в разкриването на убийството на Емил Кюлев, което разтърси държавата.

"Монитор": Тайна експертиза обръща делото „Белнейски"

Тайна съдебномедицинска експертиза е на път да преобърне делото за убийството на сестрите Белнейски. Адвокатите на единствения засега обвиняем за смъртта им Лазар Колев поискаха вчера съдът да направи официално запитване дали в регистрите на Националната следствена служба под номер 6809 от 2.10.2009 г. фигурира експертиза. Защитникът Марин Марковски твърди, че тя показва, че под ноктите на убитите сестри не е изолирано никакво ДНК. Този анализ не е включен като доказателствен материал по делото, но напълно опровергава заключенията на останалите експертизи, на базата на които Лазар Колев е обвинен за убийството.

Съдът поиска зам. главният прокурор Бойко Найденов, който е и шеф на НСлС, да изпрати в пазарджишката съдебна палата тази справка, а НИКК към МВР да отговори официално с писмо в деловодството какво е записано под № ВД-15755.

"Труд": Задържаха измамник, искал 382 539 лв. от тотото с фиш менте

Мъж, претендирал за печалба от джакпота в размер на 382 539.67 лева, бе задържан с фалшив тотофиш, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Изпълнителният директор на "Български спортен тотализатор" изпратил сигнал до полицията, че в централата на тотализатора е получена молба за изплащане на парична награда от 1-во теглене на играта „6 от 49" на тото 2 от 31-ия тираж, който бе изтеглен на 21 април. Собственикът на фиша претендирал да получи 382 539.67 лева. Тотофишът обаче се оказал фашив. След съпоставка на отрязък "А" /копие/ и отрязък "В" било установено, че съществува разлика между отбелязаните числа.

"24 часа": Няма да пипат конституцията заради Сергей

Сергей Станишев няма да е кандидат за президент на тези избори, дори да се е виждал като такъв. Причината - ГЕРБ не са склонни да променят тази част от конституцията специално заради него, установи "24 часа". А за ремонт на основния закон трябва да гласуват 2/3 от всички народни представители.

В началото на юни в парламента ще бъдат внесени поправки на конституцията, с които в нея да бъде разписан Пактът за финансова стабилност на Симеон Дянков, разкриха избраници от правната комисия. Финансовият министър настоява в основният закон да бъде записано, че ще се поддържа бюджетен дефицит до 3% от брутния вътрешен продукт, а държавата ще ограничи преразпределителната си роля до 37% от него. Така според Дянков ще се гарантира финансовата стабилност на страната, която ще позволи да се въведе еврото. След консултации с партиите в парламента обаче в последния вариант на пакта е записан дефицит до 2% от БВП и държавни разходи до 40% от БВП и евросредствата. Това трябва да бъде регламентирано в конституцията.

"Новинар": Архивите на БКП стават хит в интернет

22 000 страници от архивите на Политбюро на БКП ще бъдат дигитализирани и качени в интернет. Това заяви Мартин Иванов, новоизбраният директор на Държавна агенция „Архиви" (ДАА). Това е една от стъпките, която агенцията предприема, за да привлече вниманието на повече читатели. Освен това е предвидено в интернет да се публикуват и полицейските досиета на Тодор Живков, Никола Вапцаров, Гео Милев, Вълко Червенков, както и на други известни личности от недалечната история на България.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини