Транспортен шеф готов за среща с гражданите на Първомай

Стайко Стайков, организатор на транспорта във фирмата

На редакционната ни поща бе получено ето този е-мeйл /с малки съкращения/:

…Става дума за малките микробусчета които пътуват всеки ден по линията-Първомай-Стара Загора. Някои от тях са неудобни за пътуване - много са високи и хората не могат да се качват. По линията пътуват възрастни, които са със затруднени двигателни функции, с бастуни и други помощни средства! Според вас-нормално ли е това??? А и да не говорим за арогантното отношение на шофьора!

…Къде в европейския съюз може да се види подобно нещо!Аз съм безкрайно възмутен!!! Та във всички страни членки на европейския съюз автобуси, обществени сгради и т.н. даже са пригодени за инвалиди и хора със затруднени двигателни функции!!! Всички граждани на Европейския съюз имат права-права на равен достъп както до институциите така и в автобусите!

За да проверим написано, разговаряхме със Стайко Стайков – организатор транспорт във фирмата, обслужваща Първомай. Той потвърди, че между Първомай и Стара Загора пътува микробус. Ежедневно пътниците по тази линия са между 6 и 12. При тази цена на нафтата, икономически неизгодно е да се пуска голям автобус. Бусът, с който се обслужват пътуващите, е сравнително нов, произведен през 2006 година и отговаря на изискванията на закона. Има тахограф и багажно отделение. С борд за инвалиди са оборудвани автобусите от клас I и II и това е изискване към обслужващите градските линии. Стайков е убеден, че технически микробусът отговаря на изискванията, най-малко защото при засилените проверки на ДАИ, никой няма да го допусне да пътува в противен случай.

Собственикът на фирмата, Васил Пиронков, потвърди, че изискванията са изпълнени и ни запозна с Наредба 2 на Министерство на транспорта, в която те са регламентирани.

Що се отнася до арогантността на шофьора трябва да бъде посочено името му или поне курса, за да може да се извърши проверка по случая и ако наистина е имал недопустимо поведение, да му се наложи наказание. Господин Пиронков призова пътниците да споделят своите предложения и оплаквания на e-mail: vasil.pironkov@gmail.com . Той обеща, че в най-скоро време в автобусите ще бъдат поставени на видно място телефонни номера, на които ще можем да звъним със сигнали за нередности. Освен това заяви намерение за среща с гражданите на Първомай, на която да бъдат поставени техните изисквания. Ние с нетърпение чакаме срещата и обещаваме да направим съобщение за нея. Междувременно молбата на господин Пиронков е да не се връщат на шофьорите използвани вече билети, защото това също води до понижаване качеството на услугата и единствените, които печелят, са водачите на автобусите.

Бел. ред. Благодарим на нашия читател за доверието и за това, че е потърсил помощта ни, но молим да посочвате име или начин за връзка с вас, за да бъдем максимално обективни.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини