Първомайци взривиха Велинград с „Белоруската гара“

Съставът за руски песни „Ивушка” към Образцово „Народно читалище Св.св. Кирил и Методий” - Първомай” с ръководител Наталия Чайка – Георгиева взриви публиката във велинградското читалище „Отец Паисий“. Със самостоятелен концерт първомайските самодейци откриха традиционната Хорова среща, посветена на 9 май- ден на Европа.

„Няма как днес да не споменем 9 май – денят на обединена Европа. На 9 май 1945 г. завърши най-чудовищната в историята на човечеството война, наречена Втора световна. Ако искаме на 9 май да звучи „Одата на радостта”, наш дълг е никога да не забравяме песни като „Белоруската гара”. С тези думи водещата на концерта свърза двете дати и въведе присъстващите в атмосферата на една от най-великите руски военни песни.

Солистите на състава Кристияна и Ана Сиракови, 9-годишната Лиляна Караславова, както и оркестърът буквално взривиха залата с разтърсващото си изпълнение. Просълзената публика пееше заедно с гостите от Първомай.

Станали прави, хората в читалищния салон дълго аплодираха изпълнителите.

Концертната програма на състава за руски песни „Ивушка“ могат да видят всички граждани и гости на Първомай на 9 май от 19 часа пред читалище „Св.св Кирил и Методий“.

Информацията и снимките са предоставени от Образцово „Народно читалище Св.св. Кирил и Методий – 1894 г.“ – гр. Първомай” . Заглавието е на редакцията.

Parvomai.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини