Ученик от Първомай в националния по бадминтон

Иван с партньора си Гергин Ангелов (вляво)

Иван Христозов ще играе на европейското по бадминтон от 14 април във Финландия. След тежка седмица на квалификации и републиканско първенство, Иван се завърна в Първомай щастлив от класирането си за най- голямото състезание на стария континент. Там той ще представя България в двойка с Гергин Ангелов. Двамата се състезават при младежи до 19 години.

Иван тренира бадминтон от 10 годишен. Още на първите по-сериозни тренировки с „големите“ Иван Панев открива в него талант и го мотивира за големия спорт.

През миналата година Христозов и партньора му Гергин Ангелов (също откритие на Панев) печелят турнир в Хърватска . Забелязани са от треньорите на немския Ункел-Линц и са поканени да играят за отбора им. Преди месец младата ни надежда се завърна от Германия, спечелил всичките си сингъл срещи. А това му отваря пътя за по-дългосрочен договор.

Преди да стегне куфарите за чужбина обаче на Иван му предстоят други много важни изпити. Тази година той е абитуриент и между тренировките се готви за матура и изпит по география. Пожелаваме му успех!

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини